Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEOINTERVJUU SÜNDMUSKOHALT Suure varguse ohvriks langenud räppar Genka: asjad on asjad, aga vähemalt olen ma elus (1)

«Ma arvan, et kõigil, kel kodus kunagi sees on käidud, nad teavad, et see tunne ei ole mõnus,» ütleb räppar Genka, kelle Tallinna südalinnas asuvasse kontorisse murti kolmapäeval sisse ja varastati tohutul hulgal väärtuslikku kraami. 

Täna, 20. juunil, šokeeris paljusid Maris Kõrvitsa sotsiaalmeediapostitus vargusest. Keset Tallinna linna on toimunud võigas vargus, sisse murti nii Õllesummeri peakorraldaja Sten-Erik Jantsoni kontorisse, kust varastati tuhandeid festivali käepaelu, aga ka Maris ja Henry Kõrvitsa kontorisse, kust võeti kaasa sadu väärtuslikke asju: rariteetseid jalanõusid, lauaarvuti, hunnik A-rühma T-särke ja nii edasi.

«Meil on siin jah kontorid ja laod,» ütleb Henry Kõrvits, räpparinimega Genka sündmuskohal antud intervjuus. Räppari sõnul pidi sissemurdmine toimuma viimase 24 tunni jooksul. «Kas see toimus siis eile päeval või õhtul...»

«Uurijad, inimesed, kes näpujälgi võtavad, on kohal. Uurijad võtavad ümberkaudsetest kaameratest kaamerapildid ka ja kuna panime sotsiaalmeediasse teate üles, siis nähti kahtlustatavaid ka eile õhtul kesklinnas, pakuti ühte arvutit (iMac), mis on suhteliselt minu arvuti moodi välimuselt,» räägib Genka ja lisab, et kui keegi on näinud Viru keskuse ja Kaubamaja ümbruses mingeid tüüpe suurte kottidega, siis andku sellest kindlasti märku. 

«Kindlasti, kui pakutakse suuremaid jalanõusid, rariteetsemaid jalanõusid, Jordaneid, Nike'i ja A-Rühma särke, neid pandi palju pihta, siis tasub teada anda.» 

Summadest räppar praegu rääkida ei oska, kuid kutsub inimesi, kes kolmapäeva õhtul midagi kahtlast piirkonnas märkasid, sellest teada andma. «Me saame nad kätte!»

Kuidas räppar hetkel ennast tunneb? «Ma olen vähemalt elus, asjad on asjad. Arvutiga pole neil nagunii midagi teha, seal on raamatupidamisdokumendid sees, neist on õnneks koopia olemas. Ma arvan, et kõigil, kel kodus kunagi sees on käidud, nad teavad, et see tunne ei ole mõnus,» ütleb räppar.

 
Tagasi üles