«Upume vihjetesse, kõik politseile edastatud.» Maris ja Henry Kõrvitsa kontori segi peksnud vargaid pole veel tabatud (2)

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Foto: Taavi Sepp / kuvatõmmised

«Ootame (politsei) telefonikõnet, ilmselt menetlevad,» sõnab suure varguse ohvriks langenud raadiohääl Maris Kõrvits reede hommikupoolikul. PPA esindaja sõnul on vargusega põhjustatud kahjusumma umbes 14 000 eurot. «Oleme teadlikud, et sotsiaalmeediasse pandi müüki väidetavalt kontorihoonest varastatud jalanõud, mille müügikuulutus võeti hiljem maha. Uurime, kas tegu on tõepoolest kontorihoonest varastatud kaubaga,» lisab PPA esindaja.

Keset Tallinna linna toimus kolmapäeval võigas vargus, sisse murti nii Õllesummeri peakorraldaja Sten-Erik Jantsoni kontorisse, kust varastati tuhandeid festivali käepaelu, aga ka Maris ja Henry Kõrvitsa ehk Genka kontorisse, kust võeti kaasa sadu väärtuslikke asju: rariteetseid jalanõusid, lauaarvuti, hunnik A-Rühma T-särke ja nii edasi.

Ei möödunud kaua aega, kui vargad räppar Genka rariteetse tossukollektsiooni Facebookis müüki panid.

Üks müüki pandud tossupaar, mis Genkalt varastati.
Üks müüki pandud tossupaar, mis Genkalt varastati. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

«Henry tossud ilmusid välja! Kes tunneb seda haiget inimest, oleks hea talle teada anda, et asja kuidagigi veel viisakalt lahendada, oleks tark kogu varastatud kraam kiiresti tagastada!» kirjutas ühismeedias ka restoraniärimees Sten-Erik Jantson.

Kõrvitsatele on appi tõtanud paljud eestimaalased. Näiteks ütleb üks kommenteerija, et oli tossud müüki pannud Aleksandriga lapsepõlves naaber. «Kirjutan talle, aga tulemust ei saa ennustada.»

«See võib olla ka edasimüüja, mitte otsene reha...» sõnab üks, viidates sellele, et Aleksandr, kes Genka varastatud tossud müüki pani, võib olla kõigest tankist. Aleksandr on kusjuures ka varem meediast läbi käinud, seda 20 aastat tagasi, mil Õhtuleht kirjutas, et toona 14-aastane Krimmi Krasnodarkast pärit Aleksandr on õppinud kaks kuud Peipsi ääres Lohusuul ja sai kätte oma esimese Eesti koolitunnistuse.

Kui tossumüüja avalikult Facebookis tegutseb, siis kas varganäod on juba tabatud? Nii libedalt paraku kõik ei lähe.

«Meil on täpselt sama palju infot, kui on teil. Ootame telefonikõnet,» ütleb Maris Kõrvits. «Upume vihjetesse, kõik on politseile edastatud. Ilmselt menetlevad. Hetkel me ei tea loo hargnemist.»

Põhja prefektuuri Ida-Harju jaoskonna menetlustalituse juht Inna Toater kommenteerib reede pärastlõunal, et politsei sai eile, 20. juunil, kell 11.57 teate, et Tartu maantee 17 kontoriruumidesse on sisse murtud.

«Oleme kannatanutega suhelnud ning esialgse info järgi on varastatud jalanõusid ja tehnikat. Vargusega põhjustatud kahjusumma on umbes 14 000 eurot. Varguse asjaolude uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust sätte järgi, mis käsitleb vargust, kui see on toime pandud sissetungimisega. Kogume siiani tõendeid ja jätkame aktiivset tööd selle nimel, et vargad ja varastatud esemed leida,» kommenteerib Toater.

«Oleme teadlikud, et sotsiaalmeediasse pandi müüki väidetavalt kontorihoonest varastatud jalanõud, mille müügikuulutus võeti hiljem maha. Uurime, kas tegu on tõepoolest kontorihoonest varastatud kaubaga. Küll aga tuletame meelde, et märgates sotsiaalmeedias või mõnel muul platvormil müügis varastatud asju, ka käest kätte müüdavaid Õllesummeri pileteid, tuleks sellest esmajoones teada anda politseile. Kahtluse korral võtab politsei asjaolude uurimiseks eseme hoiule ning selgitab välja, kas tegu on varastatud esemega või mitte.»

Politsei palub ka kõigil, kes nägid vargust pealt või kel on muud juhtumiga seotud infot, sellest politseile teada anda telefonil +372 5911 0598.

 
Tagasi üles