Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTOD KOHAPEALT Õllesummeri peakorraldaja kontorist varastati tuhanded festivali käepaelad (3)

Copy
Foto: Sander Ilvest

«Palume tungivalt käest kätte käepaelu mitte osta, me vahetame ümber kogu partii,» sõnab korraldaja. 

Viimase 24 tunni jooksul tungiti sisse Tartu mnt 17 asuvasse Õllesummeri peakorraldaja Sten-Erik Jantsoni kontorisse ning viidi muu hulgas ära tuhandeid karpides numereeritud festivali Õllesummer käepaelu.

Samas majas toimus ka teine vargus:

«Kogu varaste tekitatud kahju hakkame alles kokku lugema,» ütles Sten-Erik Jantson. «Kõige suurem kahju on tekitatud Õllesummeri käepaelte vargusest – jutt käib tuhandetest festivalipääsmetest,» lisas peakorraldaja. «Palume tungivalt käest kätte festivali käepaelu mitte osta, me toodame kogu partii uute värvi- ja turvalahendusega,» ütles Sten-Erik Janston. «Varastatud partii läheb annulleerimisele,» kommenteeris Jantson.

Kõigile, kellele pakutakse osta Õllesummeri käepaelu, palub korraldaja seda mitte teha ning teavitada politseid. Samuti kõik, kes nägid Tartu mnt 17 ümbruses kahtlast liikumist 24 tunni jooksul, palutakse teavitada politseid.

Õllesummeri peaprodutsent Reno Hekkonens ütleb, et praegu on kõige olulisem vaadata üle, mida on veel varastatud ja minema viidud. «Täpselt ei ole ülevaadet, samuti tuleb aru saada, mitmetest tuhandetest käepaeltest räägime. Selge on see, et väga suur partii on see, mis läks minema. Et palju me peame juurde tellima, peame kiiresti tegutsema,» räägib Hekkonens.

«Eesmärk number üks on tellida uued käepaelad.»

«Tuleb välja vahetada turvaelemendid ja värvid. Hetkel tegeleme sellega, et aru saada, mis ja kui palju on veel lisaks läinud, sest kõik peksti täiesti segi,» räägib peaprodutsent ja lisab, et tõepoolest vaatas hommikul vastu šokeeriv vaatepilt. 

Samas majas asub ka Eesti räpistaar Henry Kõrvitsa kontor, kust varastati kollektsioneeritavaid rariteetseid jalanõusid, Kõrvitsa arvuti, A-Rühma reliikviaid.

Õllesummer toimub Tallinna lauluväljakul 3.–6. juulini.

Tagasi üles