75 000 EUROT Mis saab möödunud aastal rohepealinna ajal Raekoja platsile loodud ajutisest pargist? (1)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Tallinna Raekoja platsi kastipark valmis mullu juuni lõpus.
Tallinna Raekoja platsi kastipark valmis mullu juuni lõpus. Foto: Sander Ilvest

Eelmisel aastal kaunistas Raekoja platsi Euroopa rohelise pealinna projekti käigus ehitatud ajutine park. Euroopa rohepealinna büroo kommunikatsioonijuht Kaidi Aher avaldab, et ajutine park tuleb siiski ka tänavu, ent väikeste muudatustega. 

Möödunud aasta juunis kirjutas ERR, et Tallinna Raekoja platsile ilmusid Euroopa roheline pealinn 2023 projektiga «Rohejälg» suveks pingid ja puud. Täpsemalt ehitati Raekoja platsi ajutine park pinkide, puude ja muude taimedega.

Suve läbi väga menukaks kujunenud ajutise suvepargi rajamine läks aga maksma 75 000 eurot. Ehkki park loodi Euroopa rohelise pealinna projektiga ja Tallinn tänavu aasta enam seda tiitlit ei kanna, tuleb Euroopa rohepealinna büroo kommunikatsioonijuhi Kaidi Aheri sõnul park ka sel suvel. Küll väikeste muudatustega.

«Raekoja platsi park tuuakse suveks tagasi kahes jaos: esmalt 10. maiks paviljonid, istumiskohad ja lava ning haljastuskonteinerid koos haljastusega 4. juuniks,» avaldab Aheri ja lisab, et mööbel on talve veetnud Kadrioru pargi laoplatsil. «Eelmise aastaga võrreldes on tehtud natuke muudatusi paigutustes vastavalt ürituste korraldajate, kasutajate ja välikohvikute omanike ettepanekutele, kuid suures plaanis jääb suvepark samasuguseks kui eelmisel aastal,» lisab Aher.

Tallinna Raekoja platsi kastipark valmis mullu juuni lõpus. 
Tallinna Raekoja platsi kastipark valmis mullu juuni lõpus. Foto: Sander Ilvest

ERRis möödunud aastal avaldatud artiklis mainiti, et Raekoja platsi ajutises pargis saab näiteks võtta aja maha ja otsida endale lugemist rahvusraamatukogu sisustatud raamaturiiulist, oleskleda ripptoolides ja istumisalustel ning jälgida välilaval toimuvaid kontserte ja etendusi.

Lisaks Raekoja platsi pargile tuuakse tänavu uus istumismööbel plaanide kohaselt ka Vabaduse väljakule ning kaheksa seljatoega pinki on tellitud ka Uues Maailmas asuvasse Kodu parki.

Loe ka:

FOTOD 〉 Tallinna uusi taskuparke tabas karm kriitika: tundub täielik rohepesuprojekt rohepealinna tiitli täitmiseks

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles