«Ta tuli noaga ja vägistas mind.» Filmirežissöör Anna Hints langes hääletades vägistaja ohvriks (7)

Elu24
Copy
Anna Hints
Anna Hints Foto: Kuvatõmmis saatest

«Ta laskis koerad auto ümber, lõrisevad koerad. Mul ei olnud kuhugi minna, ma ei osanud autot juhtida. Ja siis ta tuli noaga ja vägistas mind,» jagab filmirežissöör Anna Hints saates «Impulss» oma šokeerivat lugu, kuidas ta teismelisena vägistamise ohvriks langes. 

«Impulss» saates võeti arutluse alla, kui palju saavad Eesti seaduste ja õiguskaitseorganite toele loota vägistamise ohvrid. «Juhtus see, et mind vägistati ja tegelikult kohe sellele järgnevalt ka ahistati seksuaalselt,» jagas saates ka oma lugu filmirežissöör Anna Hints. 

«​Ma olin 17, ma hääletasin. Olin lugenud palju hipikirjandust ja mulle tundus see selline lahe asi – hääletada, reisida, kohtuda inimestega. Hääletasin ja näed, praegu ma juba põhjendan seda, miks ma hääletasin. Ma juba põhjendan seda…»

Hints märgib, et tegelikkuses ei mängi hääletamine selles loos rolli. «Ühesõnaga, mind võttis peale üks vanamees, kes tundus hästi sõbralik, aga kokkuvõttes ta keeras auto metsa, viis oma talu juurde, kus ta ütles, et võtab bensiini,» meenutab Hints ja lisab: «Ma olin selleks ajaks juba täiesti hirmunud, tardunud – sain aru, et midagi on väga halvasti. Ta laskis koerad auto ümber, lõrisevad koerad. Mul ei olnud kuhugi minna, ma ei osanud autot juhtida. Ja siis ta tuli noaga ja vägistas mind.»

Vaata täispikka intervjuud SIIT

Režissöör Anna Hintsi esimene täispikk dokumentaalfilm «Savvusanna sõsarad» esilinastus jaanuaris tänavusel Sundance'i filmifestivalil, mis on üks viiest maailma olulisemast filmifestivalist. Maailmakino dokumentaalfilmide võistlusprogrammis linastunud film tõi Hintsile parima režissööri auhinna.

Sundance'il kõrgelt auhinnatud Anna Hints: kõik, mida rahastajad kartsid, on tegelikult tugevus​

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles