Vähihaige Kadri Tennosaar kogub toimetulekuks annetusi: tervis jääb järjest nõrgemaks...

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Vähki põdev Kadri Tennosaar.
Vähki põdev Kadri Tennosaar. Foto: Mihkel Maripuu

Kuulsa laulja Kalmer Tennosaare tütar Kadri Tennosaar põeb rasket haigust – rinnavähki. Teisipäeval 55. sünnipäeva tähistav naine tuleb aga vaevu ots otsaga kokku, sest töövõimetustoetus ei võimalda tal enda sõnul normaalselt ära elada. 

Möödunud aastal rääkis «Kuuuurijas» rinnavähki põdev Kalmer Tennosaare tütar Kadri Tennosaar, et haigusest olenemata peab ta ilmselt elu lõpuni tööl käima, et üldse ära elada. Naine tõdes, et vähihaigel pole kaugeltki lihtne tööd leida ning ehkki Tennosaar sai üle aasta teenida raha administraatorina, on nüüdseks tema teed tööandjaga lahku läinud ja seda paraku üpriski koledalt.

Vähihaige naine otsibki nüüd pidevalt tööd. «Olen kandideerinud kümnesse kohta,» ütleb ta. Hakkama peab Tennosaar saama vaid töövõimetustoetusega, kuid ots otsaga kokku tulla on keeruline. «Mul on piinlik, kuid küsija suu peale ei lööda,» kirjutab Tennosaar Facebooki postituses, kus inimeste annetustele loodab.

Tennosaare igakuine sissetulek ongi vaid töövõimetustoetus. «See on vastavalt päevadele. Veebruaris oli 29 päeva ja sain 539 eurot. Kui on 31 päeva, on seda veidi rohkem, umbes 560 eurot.»

«Öeldakse, kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem»

Tennosaare sõnul ulatasid pärast möödunud aastal eetris olnud «Kuuuurija» saadet paljud inimesed talle abikäe. «Annetusi tuli ca 8000 eurot. Siis käisin ka veel 0,5 koormusega tööl ja sain annetustest nii palju abi. Maksin aasta ette korteri kommunaalid, uuendasin mööblit ja vähendasid veidigi pangalaenu. Olen tohutult tänulik annetajatele.»

Augustikuu oli aga raske, sest siis katkes tema töö. «Ja nüüd on vaid töövõimetustoetus. Püüan leida uut tööd, kus saaks poole kohaga töötada. Mul on taas suur palve, nimetage seda kerjamiseks või mitte. Öeldakse, kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem. Tervis jääb järjest nõrgemaks,» ütleb Tennosaar. 

Teisipäeval on naise 55. sünnipäev. «Seda ma ei tähista. Ma ei kutsu kedagi külla. Ma tean, et see pole minust kena, aga kes saab mind kasvõi 5 euroga aidata, ma olen tõeliselt tänulik. See on mulle tõeline sünnipäevakink. Palju neid sünnipäevi enam tuleb, kui üldse.»

Tennosaar räägib, et oma sünnipäeval tuleb tegelikult tal haiglasse minna kompuutertomograafia uuringule. 

«Ma ei pea seda sünnipäeva, mul pole üldse enam raha,» ütleb naine ja lisab, et õde lubas siiski külla tulla. «Ma tõesti vabandan, aga ma olen hädas. Panen siiski oma kontonumbri kommentaaridesse. Ja annetamine on ju täiesti vabatahtlik. See lihtsalt oleks mulle suur kingitus,» kirjutab Tennosaar Facebooki postituses.

Kel soovi ja võimalust Kadri Tennosaart toetada, siis tema kontonumber: EE311010010421727010

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles