«Versioon suurest ohtlikust narkoärikast ei vasta tõele.» Väidetavalt sõpru kokaiiniga varustanud 62-aastane tartlane astus kohtu ette

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Algas kohtuistung narkokuritegudes süüdistatavate üle.
Algas kohtuistung narkokuritegudes süüdistatavate üle. Foto: Kristjan Teedema

Süüdistuse järgi on vanaisa ja sulgpallientusiast Kalev justkui suur narkoärikas, kes sõpru kokaiiniga varustas. Süüdimõistmisel võib 62-aastast varem kriminaalkorras karistamata meest oodata suisa eluaegne vanglakaristus. Intrigeeriv on kogu kohtuasja juures hoopis see, et mille järgi on valitud süüpinki tema «kliendid». «Väga nimekad isikud, kes lihtsalt kas oma kuulsuse tõttu või mingitel muudel põhjustel kõrvale tõsteti, on omanud palju suuremaid koguseid,» ütleb ühe süüaluse kaitsja.

Teisipäeval veidi enne kella kümmet hommikul Tartu maakohtusse sisse astudes on seal tõeline sagimine. Turvaväravate juures on isegi järjekord inimestest, kes oma korda ootavad. Suur osa nendest inimestest suunduvad kolmandale korrusele, kus on viimaste aastate ühel suurimal narkoasjal avaistung, kuhu on planeeritud esialgu üle 30 kohtuistungi.

Suur kohtusaal on täis nii süüdistatavaid kui ka kuulajaid ja ajakirjanikke. Kalev Koort on süüdistatavatest ainus, kes on vahi all. Nüüdseks on Koortil suhtluspiirang ja ta ei saa suhelda oma lapse ja lapselapsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles