Õhtu enne Eesti Laulu finaali: keda saadab edu ja kes põrub?

Elu24
Copy
Eesti Laul 2024 finaalist leiab ansambli Ewert and the Two Dragonsi, kes jõudsid lõppvõistlusele poolfinaalist.
Eesti Laul 2024 finaalist leiab ansambli Ewert and the Two Dragonsi, kes jõudsid lõppvõistlusele poolfinaalist. Foto: Konstantin Sednev

Enam ei ole vaja kaua oodata, sest juba homme õhtul selgub tänavune Eesti Laulu võitja. Õhtu enne on kihlveokontorite edetabelites seis paigas ja Eurovisiooni fännidel paremusjärjestus selge. 

Eurovisiooni fännid ja kihlveokontorid on aastatega saanud järjest targemaks ning on jäänud mulje, et võitja on teada juba enne, kui ta lavale astub. Nõnda võib arvata, et Eesti Laulu finaali eel on võitja juba teada ja see on justkui kivisse raiutud. 

Küll aga suutsid Soome kõiki Eurovisiooni fänne ja küllap ka iseennast 10. veebruaril üllatada, kui nende kohaliku eelvooru võitis üllataja. Kas nii läheb ka Eesti Laulul? Eks see selgub homme. Enne veel vaatame aga üle, milline on fännide ja kihlveokontorite arvates Eesti Laul 2024 finaali paremusjärjestus.

Fännidelt on 39 protsendise poolehoiu Eurovision World veebilehel teeninud muidugi  5miinust x Puuluup «(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi». Kuid kohe nende kannul on möödunud aastal Eesti Laulul paljude südamed võitnud Ollie looga «My Friend». Tema poolt on 34 protsenti fänne, mis kõigest viie protsendine erinevus. 

Kõik ülejäänud jäävad fännide arvates pingereas kõvasti kaugemale. Kolmandalt kohalt leiab nelja protsendilise toetusega Daniel Levi ja «Over the Moon» ja sama protsendiga on neljandal kohal Anet Vaikmaa «Serotoniin». 

Fännid ennustavad võitjaks 5miinust ja Puuluupi. 
Fännid ennustavad võitjaks 5miinust ja Puuluupi. Foto: Konstantin Sednev

Soome bänd Brother Apollo on looga «Bad Boy» teeninud kaks protsenti häältest. Põhjanaabrite bändile järgnevad kõik, kellel on fännid toetuseks andnud alla ühe protsendi häältest Carlos Ukareda «Never Growing Up», Ewert and the Two Dragons «Hold Me Now», Peter Põder «Korra veel» ja Uudo Sepp & Sarah Murray «Still Love». Viimaselt kohalt leiab Nele-Liis Vaiksoo «Käte ümber jää». 

Kokku andsid hääli 18 768 fänni.

Kihlveokontorites on seis selgemast selgem: 65 protsendi tõenäosusega on võitja 5miinust x Puuluup. Teiseks tuleb ka kihlveokontorite arvates Ollie ja seda 19 protsendise tõenäosusega.

Ka kolmas koht on sama, mida fännid ennustavad, ehk Daniel Levi. Edasi on kihlveokontorite ja fännide edetabel veidi teistsugune. Neljandaks on pakutud Brother Apollo, kellele järgneb Peter Põder. Kuuendaks on pakutud Anet Vaikmaa, seitsmendaks Carlos Ukareda, kaheksas Ewert and the Two Dragons. 

Kas Ollie jääb teist aastat järjest teiseks?
Kas Ollie jääb teist aastat järjest teiseks? Foto: Konstantin Sednev

Esikümne üheksandal kohal on taas Uudo Sepp & Sarah Murray ja viimaseks on kihlveokontorites pakutud Nele-Liis Vaiksoo ballaad «Käte ümber jää». 

Eesti Laulu võitja selgub kahe hääletusvooru tulemusena. Esimeses voorus lähevad arvesse nii žürii kui ka telefonihääletuse tulemused. Superfinaalis otsustab Eesti Laulu võitja telefonihääletus.

Meeleolukat õhtut juhivad Grete Kuld ja Tõnis Niinemets. Lisaks finalistidele pakub Eesti Laul ainulaadseid muusikalisi numbreid, mis ühendavad Eesti muusika kullafondi kuuluvad ja tänased suured nimed.

Eesti Laulu finaali otseülekannet vahendavad 17. veebruaril algusega kell 19.30. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles