Suve lõpus möödus kaks aastat päevast, mil teismelised Patrick ja Jane-Ly mootorrattaga Kambja vallas sõites traagiliselt hukkusid. Tõendid on sügise jooksul pikkade kohtuistungite ajal üle vaadatud ja neljapäeval algasid kohtuvaidlused. «Me oleme nendel kohtuistungitel olnud päevi koos, kannatanud on siin olnud, süüdistatav on siin olnud. Et minna kasvõi kohtu koridoris juurde ja öelda, et mul on tõesti kahju, mul on väga kahju. Seda pole olnud,» leiab hukkunud laste vanemate esindaja, vandeadvokaat Kristiina Lee.

15. veebruaril, mil Tartus ilmutab esimesi märke pilvepiirilt paistev kevadpäike, meenutatakse taas ühes Tartu kohtumaja saalis kaks ja pool aastat tagasi juhtunud traagilist õnnetust. Kambja vallas, Ülenurmest mõni kilomeeter Roiu poole põrkasid 17-aastane Patrick ja tema 15-aastane tüdruksõber Jane-Ly mootorrattaga sõites kokku BMW maasturiga. Mõlemad noored hukkusid sündmuskohal.

Nüüdseks on tõendid mitmetel kohtuistungitel esitatud, tunnistajad ja kannatanud on rääkinud ning nüüd on aeg kohtuvaidlusteks. Jušinit süüdistatakse ettevaatamatusest liiklusnõuete rikkumises, millega ta põhjustas kahe inimese surma. Kusjuures maanteelõigul, kus see juhtus, oli tol saatuslikul päeval piirkiirus veel 90 km/h. Praegu on seal maanteelõigul kiiruseks 70 km/h.

Kommentaarid (14)
Copy