RÕÕMUSÕNUM Keiti Vilmsi hüljatud koer leidis kodu: esimesed ööd käis ikka kontrollimas mind, kas olen olemas (1)

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Madonna leidis uue kodu!
Madonna leidis uue kodu! Foto: Erakogu

Raske saatusega ja mitu korda hüljatud Madonna leidis endale kodu! «Maal olles on ta terve aeg meie kõrval, jookseb ja naudib oma parimat elu,» sõnab kutsa uus omanik.

«Me oleme hakanud Madonnat kutsuma Milliks, kuna lapsel on ka nii lihtsam ja Milli on ilusti harjunud oma nimega,» ütleb kutsa uus perenaine ja lisab, et Mill on olnud väga tubli! 

«Esimesed ööd käis ikka kontrollimas mind, kas olen olemas, kuid nüüdseks magab ilusti kogu öö. Oleme temaga harjutanud istumist, lamamist, käpa andmist, ootamist. Maal olles on ta terve aeg meie kõrval, jookseb ja naudib oma parimat elu.» Lisaks räägib Milli perenaine, et kuts saab kenasti nüüd aru ka käsklusest «Siia». «Ta on väga tark koer ja on hakanud väga ilusti mängima.»

«Kui alguses kippus laualt toitu võtma ja diivanil või voodis magama, siis nüüdseks on juba kenasti mõistnud, et laualt ei võta ja tal on oma kattemadrats, kus saab mõnusalt tududa. Autosõitu kannatab ka ilusti ning meeldib nii linnas kui ka maal veeta aega,» ütleb rõõmus perenaine. 

Milli uues kodus!
Milli uues kodus! Foto: Erakogu

«Suurimad tänud, et Elu24 toimetus aitas kaasa Madonna uue kodu leidmisele!» lisab rõõmu-uudisele varjupaikade MTÜ kommunikatsiooni ja annetuste kogumise juht Anni Anete Mõisamaa.

Kui sinagi soovid lemmiku võtta varjupaigast, siis tutvu armsate kodu otsivate kasside ja koertega SIIN.

Koer jäeti unarusse

Aasta alguses raputas kõiki loomasõpru uudis, et kalamburist Keiti Vilmsi hülgas oma lemmiku Madonna ning koer jõudis omadega tänavale ja siis tagasi varjupaika. 

Alles möödunud suvel pakkus Vilms täbara saatusega koerale kodu, kuid mõned kuud hiljem leiti koer tänavalt. «Koer kosus varjupaigas, raviti terveks kõhuhädadest, leidis kodugi, aga siis näitas saatus talle jälle oma morni nägu – Madonna on tagasi varjupaigas,» seisis looma kirjelduses varjupaikade MTÜ lehel.

«Madonts pistis plehku tõesti, hea meel, et leidis tee tagasi sinna, kust ta võtsin, nii saab ta kellelegi teisele sama palju rõõmu ja abi pakkuda kui mulle. Ise kolin jaanuari keskel Aafrikasse Ugandasse, nii et lõpp hea, kõik hea,» kommenteeris koera saatust tema endine omanik Keiti Vilms.

Kuidas käib loomade adopteerimine Suurbritannias?

«Kui Keiti Vilms elaks Londonis, oleks 200 aastat märge juures, et sulle looma ei anta,» kirjeldab Inglismaal koera adopteerinud Katrin Lust

«Eestis paneb kohati see imestama, et taustakontrolli väga ei tehta. Suurbritannias lähed kohale ja kõigepealt tehakse sinuga intervjuu ja sõltuvalt sellest, kus sa elad ja kui lähedal on pargid, vaadatakse, et millise või kui suure koera sa üldse saada võiksid. Lisaks enne koera saamist käiakse sul ka kodus, kus vaadatakse elamistingimused üle. Ja kuu aega pärast seda, kui koer kodus elab, tehakse uuesti kodukülastus, et näha, kuidas koer elab.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles