«Kuuuurija» saade jõudis menuka Briti meediaväljaande veergudele (1)

Elu24
Copy
«Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust.
«Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust. Foto: Konstantin Sednev

«Nii palju kiitust pole ma ammu saanud,» tõdes Katrin Lust ja viitas «Kuuuurija» saatest kirjutanud Briti ajakirjanikule ja kirjanikule Stephen Breenile. Nimelt oli The Sun Irish meediaväljaande krimilugusid kirjutavale Breenile silma jäänud «Kuuuurija» kõmuline intervjuu Imre Arakaga. Breen küsis artikli jaoks kommentaare ka Lustilt endalt.

«Põhimõtteliselt öeldi, et võta enda peale kolm mõrva ja mine minema,» rääkis Leedu eeluurimisvanglas kinni peetud Imre Arakas intervjuus «Kuuuurijale». Rahvusvaheliseks mõrtsukaks peetava Arakaga tehtud intervjuu oli Kanal 2 eetris möödunud esmaspäeval «Kuuuurija» hooaja viimases osas.

Pärast saadet võttis saatejuhi Katrin Lustiga ühendust Iiri krimiajakirjanik Stephen Breen, kes kirjutab meediaväljaandele The Irish Sun, mis kuulub menuka The Suni ridadesse.

«Kurikuulus palgamõrvar Imre Arakas šokeerib väitega, et talle pakuti Daniel Kinahani vastu pöördumiseks sularahana 5 miljonit dollarit,» seisab The Irish Sun artikli pealkirjas. 

Briti meediaväljaanne kajastas «Kuuuurija» saadet
Briti meediaväljaanne kajastas «Kuuuurija» saadet Foto: Kuvatõmmis The Irish Sun kodulehelt

Artiklis pühendab Breen ühe alapeatüki ka enda ja Lusti vestlustele. «Kui ta mulle helistas tundus ta hirmus, aga samas oli see kõik mulle kui ajakirjanikule põnev,» rääkis Lust Briti meediaväljaandele. 

«Me ei saa uskuda kõike, mida ta meile rääkis, aga mõne vestluse järel hakkas ta mulle isegi normaalsena kõlama,» tunnistas Lust ja lisas: «Arakas ütles mulle, et ta osadele küsimustele Kinahanide kohta vastama ei hakka.» 

Lust avaldas ühismeedias, et Breen helistas talle kokku kolm korda ning palus intervjuu Arakaga talle sõna-sõnalt inglise keelde tõlkida. «Vau, see on vägev värk,» olevat Breen intervjuu kohta öelnud.

The Irish Sunis ilmunud loo põhjal avaldati Arakast ja tema «Kuuuurija» intervjuust artikkel ka meediaväljaandes Sunday World.

Imre Arakas on väidetavalt ainus eestlane, kes on üldse kunagi kuulunud iirlaste Kinahani organiseeritud kuritegelikku jõuku, mida peetakse üheks suuremaks ja võimsamaks kuritegelikuks organisatsiooniks kogu maailmas. 1990. aastal Iirimaal loodud kartelli kuritegelikuks tuluks on peetud miljard eurot. See on laienenud Suurbritanniasse, Hispaaniasse ja isegi Ühendemiraatidesse. Jõugu ninameeste eest on USA valitsus pannud pearahaks välja lausa 15 miljonit dollarit.

Kinahanide suurimaks vastaseks on aga Hutch Gang, mille tõttu istus ka Arakas Iirimaal kinni, sest väidetavalt läks ta Kinahanide nimel tapma just üht Hutch Gangi liiget, kuid ta saadi enne tapatööd kätte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles