Vladimir Putin on maailma kõige rikkam inimene?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Selle aasta märtsi alguses Venemaal toimunud presidendivalimised ülekaalukalt võitnud Vladimir Putin võib olla maailma kõige rikkam inimene.

Soome sotsiaalteadlase, Venemaa ja Ida-Euroopa asjatundja Arto Luukkaneni andmetel on Putini vara suurus viimase kümne aastaga kasvanud astronoomilise summani, kirjutab Turun Sanomat.

Kinnitamata andmetel on Putini vara suurus 80 miljardit dollarit.

Kui see tõesti paika peab, siis on Venemaa juhtiv poliitik maailmas kõige jõukam.

Ametlikult on maailma esijõukur Mehhiko ärimagnaat Carlos Slim, kelle varanduse suurust hinnatakse 69 miljardile dollarile.

Ukrainas ilmuvas väljaandes Kommersant avaldas majandusajakirjanik Irina Solomenko arvamust, et osa Putini varast on peidetud ta lähimate ärisõprade firmadesse.

Putinil on seos suurärimees Gennadi Timtšenko ning naftamagnaadi ja Chelsea jalgpallimeeskonna omaniku Roman Abramovitšiga.

Need kaks väga jõukat venelast ei ole oma seotust Putiniga paljastanud.

Venemaal on Putini vara suuruse ümber juba pikka aega diskuteeritud ning ka varem on esitatud küsimus, et kui jõukas Putin tegelikult on. Arvatakse, et poliitiku maski taga peidab end kaval ärimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles