KOHVIMASINAST KÄEKOTINI Omnivale loodi libaleht, kus müüakse «unustatud pakke»​​

Elu24
Copy
Omniva pakiautomaat.
Omniva pakiautomaat. Foto: Elmo Riig/Sakala/Scanpix

«Ära tee kelmile kingitust, jäta enda raha endale!» hoiatab PPA kommunikatsioonispetsialist Maarja Punak ühismeedias leviva pettuse eest.

Neljapäeval kirjutasime, et Tallinna lennujaama nime alt loodi Facebooki libaleht, kus müüdi väidetavalt soovijatele kahe euro eest kaotatud kohvreid. 

«Me kindlasti ei müü kunagi pagasit,» kinnitas Tallinna lennujaama kommunikatsioonispetsialist Eneli Rohtla.

Loe pikemalt: 

KOHVER KAHE EURO EEST 〉 Tallinna lennujaam sattus netikelmide küüsi. Lennujaam: me ei müü kunagi pagasit!

Õhtupoolikul loodi sarnasee skeemiga Facebooki leht ka Omnivale.

«Tuhanded unustatud pakid jäävad postkontorites omanikuta,» kirjutatakse libalehel «Omniva – pakettide jaotamine». «Vastavalt eeskirjadele peab ettevõte «Omniva» korra aastas käitmata pakid kõrvaldama. Siiski pakub see võimalust saada juhuslikke pakke vaid kahe euro eest. Nendest pakkidest võite avastada üllatavaid esemeid alates tahvelarvutitest ja kohvimasinatest kuni raamatute ja käekottideni,» seisab postituses.

Maarja Punak PPAst nentis ühismeedias, et see on kaval petukampaania. «Mis viitab, et see on pettus? Kasutatakse vana Omniva logo, pakkidest on pealkirjas saanud paketid ja Omniva enda kodulehe teadetes sellist ahvatlevat pakkumist ei ole olemas,» juhib ta tähelepanu. «Ära tee kelmile kingitust, jäta enda raha endale!»

 

Kui mitmed kirjutatavad postituse alla, et tegu on pettusega, siis üks möönab, et läks selle õnge. «Tuleb tunnistada, et läksin orki ja klikkisin, tundus huvitav, arvestades kõiki mu enda kadunud pakke. Õnneks märkasin kohe, et veebilehe aadress on vale ja sulgesin brauseri. Seal pole välistatud, et saad mingi viiruse juba lehe avamisel,» nendib ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles