«Hingake nüüd rahulikult, palun andke mulle infot.» Surmaavarii kohtuasjas kuulati kõnesid häirekeskusesse

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Kohtuistung 30. oktoobril. Gerda Jušin on kohtu all, kuna 30. augustil 2021 aastal põhjustas ta avarii, milles hukkus 17-aastane Patrick ja tema 15-aastane tüdruksõber Jane-Ly.
Kohtuistung 30. oktoobril. Gerda Jušin on kohtu all, kuna 30. augustil 2021 aastal põhjustas ta avarii, milles hukkus 17-aastane Patrick ja tema 15-aastane tüdruksõber Jane-Ly. Foto: Kristjan Teedema

Suve lõpus möödus kaks aastat päevast, mil teismelised Patrick ja Jane-Ly mootorrattaga Kambja vallas sõites traagiliselt hukkusid. Vihmasel novembrikuu esmaspäeval jätkus kohtuprotsess 23-aastase Gerda Jušini üle, keda prokuratuur süüdistab liiklusõnnetuse põhjustamises. «Avarii teel Roiule. ​Issand jumal, ma ei tea, kas ta on surnud.» Nii kõlas kohtusaalis lindistus Jušini kõnest häirekeskusesse.

Esmaspäevasel kohtuistungil kuulati esialgu üle kõned häirekeskusesse sel saatuslikul augustikuu õhtul enam kui kaks aastat tagasi. Nende seas olid juhuslike möödujate kõned, kus kirjeldatakse traagilist vaatepilti, mis teel avanes. Kõige rohkem on endast väljas häirekeskusesse helistades Jušin ise, kes on täiesti paanikas.

«Avarii teel Roiule. ​Issand jumal, ma ei tea, kas ta on surnud,» sõnab telefonitoru otsas nuuksuv Jušin. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles