3. novembri õhtul kogunes Tallinna Lennusadamas toimunud Hõbelusika galale palju säravaid ja stiilseid inimesi, kes peavad lugu tipptasemel toidukultuurist. Galal anti üle auhinnalusikad ja diplomid selle aasta silmapaistvamatele restoranidele. Millised toidukohad tunnustuse pälvisid?
PARIMAD RESTOD ⟩ Hõbelusika galal autasustati 2023. aasta väljapaistvamaid toidukohti
3. novembri õhtul kogunesid gastronoomia valdkonna esindajad Lennusadamas pidulikule Silverspoon/Hõbelusikas galale tunnustamaks Eesti gastronoomia- ja restoranimaastiku tublimaid tegijaid.
Pidulikul õhtusöögil osalesid tipprestoranide juhid ja peakokad ning kaasa tulid elama ka tuntud avaliku elu tegelased. Tervitussõnad lausus Riigikogu esimees Lauri Hussar.
Piduliku õhtusöögi valmistasid restorani 180° by Matthias Diether tippkokad Baltikumi ainukese kahe Michelin tärniga pärjatud chef de cuisine Matthias Dietheri valvsa silma all.
Õhtusöök kulges UTOPIA Entertainment uhke meelelahutusprogrammi saatel ning lõppes Koit Toome bändi tantsumuusika taktis.
Selle aasta oma kategooria parimad
Selle aasta parimad gastronoomia valdkonna tegijad, kes viisid koju auhinnalusikad ning diplomid, olid:
Parim peen toidukoht – 180 by Matthias Diether
Parim igapäeva restoran – La Prima Pizza
Parim kohvik – Merimetsa resto
Parim rahvusköögi restoran – Guru
Parim teenindus – 180 by Matthias Diether
Parim pererestoran – GOSPA restoran
Püsiva Kvaliteedi Auhind – Dominic
Parim kokk – Mart Kukk (Villa Wesset)
Meediaauhind – Taivi Koitla
Silverspooni korraldab MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts, kellel täitus tänavu 19. tegevusaasta.
Heategevuslikku ühingut juhivad Joakim Helenius ja Andres Peets. Konkursil osales 85 restorani, kellele andsid hinnangu 150 kohtunik-hindajat. Kokku tehti 425 külastust. Iga kohtunik täitis pärast külastust audiitorfirma PricewaterhouseCoopers online keskkonnas elektroonilise hindamisankeedi, mille põhjal tekkis kokku 25 000 sissekannet. Kogunenud info analüüsi põhjal koostas audiitorfirma konkursi edetabeli ja üksikasjalikud ankeetkokkuvõtted, mis saadetakse tagasisidena kõigile konkursil osalenud restoranidele.
Silverspoon on tänulik oma lahketele toetajatele LHV, VEHO AS, Jungent Foodservice ja Balt-Hellin, Pernod Ricard Estonia, MOUTAI, PricewaterhouseCoopers, Trigon Capital ja ajakiri PULSS.
Pidulikku galat korraldab juba kuuendat aastat sündmusturundusagentuur Stiilikanal.