NURMENUKK KULLA HINNAGA Kilo umbrohtu saab osta pealinnas ulme hinna eest

Sten Talivee
Copy
Harilik nurmenukk.
Harilik nurmenukk. Foto: Elmo Riig

Nurmenukk ja naat on eestlasele hästi tuttavad ravimtaimed, millest saab keeta maitsvat teed. Üllatus on aga suur, kui kiigata sisse ühte Tallinna kesklinna toidukauplusesse, kus rahvakeeli umbrohtu müüakse suisa kulla hinnaga. «Tundub, et meie lähitulevik võiks olla naadi väärindamisel,» jagab raadiohääl Robert Kõrvits mõtteid. Pakendatud taimedega kaupleva Saaremari juhi sõnul on toote taga kõva töö: «Ise korjan, külmutan kvaliteetselt, pakendan, toon Tallinnasse.»

Juulis kirjutasime kukeseentest, mida müüdi Laulasmaa laadal 50 eurot kilo kohta. Toona arvasid inimesed, et rumal pole mitte see, kes küsib, vaid see, kes maksab. Sügis on lettidelt kukeseened pühkinud, ent Tallinna kesklinnas leidub kauplus, kust ka umbrohu eest tuleb kulla hind välja käia. 

Solarise keskuse esimesel korrusel toidupoes on müügil Saaremari tootemargiga nurmenukuõied ja naadilehed. Hind, mida pakendatud umbrohu (neid taimi peetakse üldiselt umbrohuks) eest küsitakse, on märkimisväärne. 30 grammi nurmenuku eest tuleb välja käia 3,49 eurot ja 50 grammi naadi eest 6,29 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles