KULLAHINNAGA Kukeseente hind võtab jalust nõrgaks. «Kosmos, kuhu edasi?»

Elu24
Copy
Kukeseened. Foto on illustreeriv.
Kukeseened. Foto on illustreeriv. Foto: Lugeja foto

Kukeseente tippaeg veel käes ei ole, ent turuletid juba siin ja seal kollendavad. Seente kilohind võtab aga suisa jalust nõrgaks.

Ühismeedias jagab üks paari päeva tagust videoklippi Laulasmaa laadalt, kus ostlejaid tervitas kukeseente 50-eurone kilohind. «Eesti, hinnad, kosmos, kuhu edasi?» küsib ta video pealkirjas.

Paar päeva tagasi postitatud videoklipp, millel on üle 20 000 vaatamise, lööb ühismeedias laineid. «Ajuvaba ikka,» hämmastab keegi kommentaariumis. «Eriti idioot peaks olema, et 50 euro eest seeni osta!» ei suuda teinegi ära imestada. «Loll pole see, kes küsib, vaid see, kes annab!» Mitmed leiavad, et kui on ostjaid, saab ka ju küsida. 

Kommentaariumis tuuakse välja, et need kukeseened on suisa kullahinnaga.

@wildwestonia Eesti #hinnad #kosmos #kuhu #edasi? #inflatsioon #8juuli23 ♬ Dj Jungle Dutch Mrbull13 Viral (Remix) - MRBull Music

Tartu Postimees kirjutas möödunud nädalal, et kui Tartu turul tuli veel mõned nädalad tagasi kuldkollaste kukeseente eest välja käia 70–80 eurot, siis nüüd saab heade mõtete linnas samuti seenekilo kätte «kõigest» 45–50 euroga.

Ka kõnealuse video all kommenteerib üks tartlane, et Laulasmaa laadarahval läks isegi hästi. «Teil 50 eurot, meil oli Tartus 60,» nentis ta. 

Kukeseened 8. juulil Tartu turul.
Kukeseened 8. juulil Tartu turul. Foto: Raimu Hanson

Mükoloog Leho Tedersoo rääkis Maa Elule juuni lõpus, et kuna tänavune juuni on viimaste aastakümnete üks kuivemaid, siis olukord kukeseentega on nadi. «Kuivuse tõttu on seeneniidistik saanud paljuski kahjustada või osaliselt metsa all ära surnud. See mõjutab viljakehade teket ja arengut ka järgmistel kuudel,» selgitas Tedersoo.

Copy
Tagasi üles