TAEVAKIVIDE KEEL Asteroid Akashi: kuidas pääsed ligi oma hinge minevikule ja tulevikule?

Foto: Shutterstock
Margit Korbe
, astroloog
Copy

Kuidas mõista oma hingeplaani ja saada infot hingekroonikate kohta? Miks mõned inimesed äratavad meis justkui hingemälestusi? Nendele küsimustele võib aidata leida vastuseid asteroid Akashi 5881.

Asteroidide kasutamine astroloogias osutub tihtipeale äärmiselt põnevaks ja silmiavavaks, kuigi nende roll on sünnikaarti pigem peenhäälestada. Neid taevaseid kivisid on iseenesest väga palju, ent nende sattumine tähenduslikele punktidele võib täita puuduva lüli, mida tervikpildi mõistmiseks vaja.

Nii tutvume seekord asteroidiga, millele anti nimeks Akashi ja numbriks 5881. Taevakivi avastasid Jaapani astronoomid Toshiro Nomura ja Matsuo Sugano 27. septembril 1992 ning see sai nime Jaapanis asuva Akashi linna järgi, kus on riigi vanim endiselt töös olev planetaarium, mis avati 10. juunil 1960. aastal. Samast linnast jookseb läbi meridiaan, mis määrab Jaapani aja. 

Selles «Sodiaagisosinate» episoodis on asteroid Akashist ka lähemalt juttu!

Ent nagu varemgi asteroidide puhul oleme täheldanud, võtavad need astroloogias selle tähenduse, mis nende nimega kollektiivses teadvusväljas resoneerub. Sõna «akashi» on äärmiselt tähendusrikas. Jaapani keeles on selle sisul mitmeid versioone, nagu näiteks: tunnistus, tõend, ere kivi, valgustatus, selge nägemine. Jaapanis hakkas see sõna nimena levima 7. sajandi paiku. 

«Akashi» veelgi kaugemad juured on aga sanskriti keeles, kus selle vormiks on «akasha» või «akash» ning seda kasutati India kosmoloogias tähistamaks kosmost, taevast või eetrit. Selle kõige üldisem tähendus indo-aaria ja draavia keeltes ongi «taevas». Kas pole mitte huvitav, et just selle nimega linnas Jaapanis on üks ajaloolisem planetaarium?

Ākāśa tähendus džainismis

Eriti tähtsal kohal oli see sõna India džainismi usundis ja filosoofilises koolkonnas, mis kujunes välja üheaegselt budismiga 6. sajandil e.m.a protestina brahmanistliku preesterkonna, kastisüsteemi ja ohvrirituaalide vastu. Ākāśa tähendas ruumi ning oli üks kuuest ainest, mis sisaldas ülejäänud viite (elus ehk hingestatud aine, elutu aine, liikumise printsiip, puhkamise printsiip ja aeg). 

Ākāśa on see, mis loob ruumi kõigele muule, see ei takista midagi. See läbib kõike ja on kõikjal ning kõik eksisteerib selles. See toetab ja hoiab kõike, seeläbi ka iseennast. Sellel pole vormi, värvi, lõhna, maitset ega materiaalset tekstuuri. See loob hingele ruumi olemiseks ja toimimiseks. 

Akashi ja Akaši kroonikad

Läänelikus mõtlemises vastab «akashale» Aristotelese pakutud mõiste «eeter», mille tõi uuesti välja ka Rene Descartes. 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses hakkas spirituaalsetes ja filosoofilistes ringkondades kujunema aga mõiste «Akaši kroonikad», mis tähendab kosmilist inforuumi, kus on salvestunud kogu info hingede kohta - minevik, olevik ja tulevik oma potentsiaalide ja variatsioonidega. 

Akaši kroonikad on nagu eeterlik raamatukogu, kust võib leida salvestused kõikidest sündmustest, arengutest ja juhtudest, mida teadvus kogeb läbi erinevate reaalsustasandite. 

Esoteerikud on püüdnud teadlikult luua sidet Akaši kroonikates salvestunud infoga, et inimesi nende eluteedel aidata ja sügavamat mõistmist tuua. See on tegelikult kättesaadav meile kõigile ning võime saada ühendust Akaši väljaga läbi unenägude, tundmuste, etteaimduste ning inspiratsiooni. 

Kui võtta kõrvale ka numeroloogia, siis asteroid Akashi (1+2+1+1+8+9 = 22) ja sellele antud numbri (5+8+8+1 = 22) ristsummad kattuvad ning osutuvad meisternumbriks 22. See arv kirjeldab suurt loomist meisterlikul tasandil. Ning nende omavaheline summa on samuti meisterarv (22+22 = 44), mis on seotud kõrgemate karmaliste õppetundide lahendamise ning reinkarnatsiooni tsüklist väljumisega.

Loe lisaks:

• TAEVAKIVIDE KEEL 〉 Asteroid DNA: mida oled pärinud ja mida pärandad edasi sina?

• TAEVAKIVIDE KEEL 〉 Asteroid Hypnos avab väravad unenäoteadvusesse: milline unes rändaja oled sina?

• ASTEROID KAALI 〉 Saa teada, kas sinu sünnikaardis esineb see võimas jõud: mis ühendab Kaalit, Kālīt ja kundalinit?

Asteroid Akashi tähendus astroloogias

Sünnikaardis võibki selle asteroidi asetus anda märku, milline on meie side ja ligipääs oma hinge kroonikatele. Kas, kui palju ja kuidas tuleb meile sealt infot läbi?

Laiemas tähenduses kirjeldab see meie kokkupuudet sellesama eeterliku kõikehaarava ruumiga, mis korraga ümbritseb ja sisaldab meie inimkogemusi läbi elude. Kitsamas tähenduses (mis mõistagi ei ole sugugi kitsas) näitab aga, kuidas joonduda uuesti oma hingeplaaniga. 

Nagu alati, on olulised täpsed aspektid sünnikaardi planeetidega ning eriti just ühendused, opositsioonid ja kvadraadid. Ent ka transiitsed planeedid ja teiste inimeste planeediseisud võivad aktiveerida meie Akashit. 

Kui kellegi isiklik planeet satub ühendusse meie Akashiga, võime kogeda midagi déjà-vu-laadest: «Ma mäletan sind kuskilt!» See võib äratada ka tunde, et meie vahel on mingisugune oluline ühine lugu, ükskõik kas minevikust või tulevikust. Samuti võivad sellised kontaktid tuua üles hingemälestusi. Mõnikord võib sellise inimese kõrval meenuda midagi oma hingeplaanist ning tekib tunne, mida siin elus teha on vaja. 

Kui aga transiitne planeet satub ühendusse sünnikaardi Akashiga, võime samuti saada huvitavaid kogemusi, justkui rändaksime ajaliinidel. Teadvus on siis kuidagi rohkem avatud ning võime saada taipamisi, visioone või tundmusi, mis ületavad seniste arusaamade piire. Samuti võime saada siis märgilist juhatust, mille igaüks tunneb ise ära. Need võivad esineda kõigest viivuks ning paljud ilmselt ei pööra neile suuremat tähelepanu ja unustavad peagi.

Oma asteroid Akashi leidmiseks mine astro.com lehele, sisesta oma sünniandmed ja tee oma sünnikaart (kui pole seda varem kasutanud), ning lisa valgesse kasti «Manual entry» number 5881 ning ava kaart uuesti. Siis ilmub sinna ka asteroid Akashi. Kaartide valikust («Chart type») on võimalik valida ka sünastria («Synastry chart») - siis saad kohe enda ja teise inimese asetused kohakuti.

Akashi asetus sünnikaardi majas

Astroloogilised majad on eluvaldkonnad, läbi mille antud juhul side Akashiga võib tekkida. See kirjeldab asjaolusid ja taustsüsteemi, milles inimese elus Akaši kroonikad võivad avaneda. Lisaks majadele tuleks kindlasti uurida aspekte planeetidega (need aktiveerivad asteroidi) ning ka tähemärki, milles see asteroid asub (see näitab, kuidas Akashi sinuga kõneleb).

1. majas: Juhul kui Akashi on aktiveeritud, oled sina ise see, kes ühendab teisi Akaši väljadega. Sul on otsene ligipääs Akaši kroonikatele, kuid see on niivõrd loomulik ja osa su isiksusest, et sa ei pruugi seda märgata ega teadvustadagi. Sa võid väljendada iseeneslikult sõnu ja mõtteid, mis pärinevad Akaši väljast. Ilmselt on kogu Akaši kroonikatega temaatika sulle kuidagi väga tuttavlik - see on osa sinust.

2. majas: See on huvitav asetus Akashile, kuna näitab, et sinu jaoks võivad Akaši kroonikad avaneda olukorras, kus tunned materiaalset mugavust ning oled kontaktis oma väärtusega. Näiteks lõõgastavas vannis või massaaži ajal. Siis kui meeled on eriti rahunenud ning tunned kindlust ja tasakaalu, võid saada märke ja sõnumeid, mis aitavad joonduda oma hingeteekonnaga. Võid saada olulisi taipamisi seoses väärtuste ja rikkuste loomisega maapeal. 

3. majas: Selle asetusega võivad tulla kokkupuuted Akaši väljaga igapäevalus toimetades, kui oled teel ühest kohast teise. Sulle võib sattuda kätte raamat või raadiost jääda kõrvu kellegi sõnad, mis viivad kontakti hingemälestustega. See asetus näitab, et sa ei pea otsima kaugelt - sinu vahetus ümbruses on olemas võtmed ja kanalid, mis viivad sind kontakti. Lisaks võid proovida automaatset kirjutamist, kuna eriti läbi lugemise ja kirjutamise lood sidet selle eeterliku hingekroonikaga.

4. majas: Sul võib olla esivanemaid, kes olid Akaši kroonikatega tugevas ühenduses. Midagi selles osas on pärandunud sulle nende kaudu edasi. Sul on tugev anne luua sidet juba lahkunud esivanematega ning nemad võivad sind su hingekroonikate avamisel juhatada. Kui lood sideme Akaši väljadega, tunned end seal nagu kodus.

5. majas: Sind viib kroonikatesse loovus ja oma südame järgi tegutsemine. See võib juhtuda ka siis, kui oled armunud või kui satud mänguhoogu lastega. Lapsed võivad sind selles osas väga palju aidata ja juhatada. Sinu suhe Akaši kroonikatega on ka väga mänguline, lõbus ja inspireeriv. Võid saada seat ideid, mida kannad üle oma loomingusse. 

6. majas: Sul tekib side Akaši kroonikatega, kui distsiplineerid end ning pühendud teenimisele - nii iseenda kui ka teiste. See võib sul õnnestuda läbi mõne vaimse praktika (jooga, meditatsioon või muu), kui teed seda põhjalikult. Ent mõnikord võid saada ootamatult taipamisi oma hingeplaani kohta, kui parajasti koristad või hoolitsed kellegi eest, kes vajab abi. Sul on eriline side loomadega ning nemad võivad aidata sul oma hingekroonikaid lugeda. Samuti võib tekkida side haiguse ajal - võid saada kroonikatest infot tervenemise kohta.

7. majas: Sind viivad hingekroonikatega kontakti partnerid. Võid saada sealt olulisi vihjeid ja märke ka just suhete ja oma partnerite kohta. Sinu partneriks võib osutada keegi, kellel on Akaši väljadele ligipääs. 

8. majas: Äärmuslikud ja transformatiivsed kogemused võivad viia sind kontakti Akaši kroonikatega - surm, suured kannatused, aga ka seks ja orgasm. Ent selle asetusega võib olla inimesel ka alateadlik hirm oma hingekroonikate ees. Suhe kroonikatega on intensiivne ning toob välja infot, millega silmitsi seismine nõuab palju julgust. Sellegipoolest on siin tegu inimesega, kes on vaimse maailma tunnetamisel väga tugev ja läbinägev. See on väga sügav asetus.

9. majas: Õppimine, oma meele ja teadmiste avardamine ning elukogemus tugevdavad sidet Akaši kroonikatega. See inimene on võimeline haarama sealt infot, mida ta õpetab ja jagab edasi ka teistele, ilma et ta ise tingimata teadvustaks, et ta just seda teeb. On väga tõenäoline, et seda inimest huvitab mingisuguste kõrgemate vaimsete teadmiste edasi andmine. 

10. majas: See inimene täidab eriti läbi oma töö, karjääri ja kõrgemate sihtide oma hingeplaani ning Akaši kroonikatest tuleb talle selleks palju juhatust. Ta võib saada märke ja vihjeid siis, kui karjääris on pingeline aeg ning tuleb võtta vastu suuri otsuseid. Põhjused, miks tal oma hingekroonikaid mõista oleks vaja, on seotud otseselt töö, ülemuste, autoriteetidega ja ka oma rolli ning vastutuse täitmisega siin maailmas. 

11. majas: Ligipääs hingekroonikatele võib avaneda koostöös mõne suurema inimgrupiga, kellega jagatakse sarnaseid ideaale ja visioone. Selle inimese tutvusringkonnas võib olla erilisi sõpru, kes on Akaši väljadega heas ühenduses. Samuti näitab see asetus, et inimene saab Akaši kroonikatest otsest inspiratsiooni, mis innustab teda elus edasi liikuma ja maailma paremaks muutma. Kui tähelepanu on sellel, kuidas muuta elu kõigi jaoks paremaks, hakkavad Akaši kroonikad teda juhatama.

12. majas: See inimene võib läbi unenägude pidevalt Akaši kroonikatega ühenduses olla. See asetus annab tähenduslikke unenägusid, millest kõik ei olegi otseselt unenäod, kuna teadvus rändab tõepoolest Akaši väljadel ja saab sealt infot. Ärkveloleku ajal tekib side mediteerides või üksi looduses viibides, kui igapäevased toimetused ja olmeelu ära unustatakse. Selle asetusega on inimene alateadlikult peaaegu koguaeg oma hingekroonikatega kontaktis. 

Põnevat avastamist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles