ASTEROID KAALI ⟩ Saa teada, kas sinu sünnikaardis esineb see võimas jõud: mis ühendab Kaalit, Kālīt ja kundalinit?

Täiendatud!
Foto: Shutterstock
Margit Korbe
, astroloog
Copy

Asteroid Kaali tähendus astroloogias viib meid spirituaalse elu sügavustesse. Loe lähemalt, mida see kaasa toob ja avasta, kuidas see sind mõjutab.

Tänaseks on antud nimi enam kui 15000 asteroidile, kuid teadaolevalt ainult üks neist on nimetatud meteoriidikraatri järgi ja selleks pole ei midagi muud kui asteroid Kaali. Selle asteroidi avastas ja nimetas 1942. aastal Soome esimene astronoomia alal doktorikraadi saanud naine Liisi Vilhelmiina Oterma.

Asteroidi nimetamise kohta saad lugeda siit: AJA LUGU: Talvesõja mälestus tõi taevasse Saaremaa ja Kaali

Kaali meteoriidikraatriga seostub aga palju põnevat mütoloogiat ja pärimuslikku ainest, millest Dagmar Lamp tegi viimases «Sodiaagisosinate» taskuhäälingus ka ülevaate ja seda saab kuulata järele siit: 

Kaali meteoriidikraater Saaremaal
Kaali meteoriidikraater Saaremaal Foto: Shutterstock

Asteroid Kaali tähendus astroloogias

Asteroidid on sünnikaardil nagu peen puru, aga kui see kosmiline liivatera satub täpselt õigesse kohta, võib see paljut muuta. Asteroidid peenhäälestavad tervikpilti oluliselt.

Juba rohkem kui dekaad tagasi hakkas Kaali asteroid paljudele astroloogiahuvilistele ja praktiseerijatele üle maailma silma jääma ning sünnikaartide vaatluste tulemusel asuti seda seostama hoopis hindu jumalanna Kālīga

Ühelt poolt mängis siin kindlasti nimede sarnasus, aga teiselt poolt ka asteroidi asukoht sünnikaartides ja sündmuste kaartides, kus sellel võis tuvastada Kālīle sarnaseid jooni. 

Jumalanna Kālī olemus on raevukas, destruktiivne, ülimalt võimas - ta valitseb aega ja toob kaasa suuri muutusi. Aga sügavamal tasandil sümboliseerib ta looduse metsikuimat poolt - tal on võime oma raevuga tee pealt kõik pühkida. Kui lääne maailmas on tavaks jumalusi kergesti headeks ja halbadeks liigitada (Kalit peetakse kurjaks ja tumedaks), siis hinduismis see niimoodi ei ole. Kali on väga austatud ja armastatud just sellisena, nagu ta on. 

Nii aga jõuamegi selleni, et tegelikult ju meteoriidi atmosfäärist läbi tungimine ning Maaga kokku põrkamine on iseenesest vägivaldne ja lõhkuv protsess. Sellele järgneb häving, mis samas lööb platsi puhtaks uuele algusele. Olemuslikult on see tõepoolest sarnane Kālī energiale. 

Jumalanna Kālī
Jumalanna Kālī Foto: Shutterstock

Atmosfääri saabuv meteoriit näeb aga välja kui helendav pika sabaga kosmiline madu (iidsetes tsivilisatsioonides kasutati taevamao kujundit ka meteoriitide kirjeldamiseks). Ent sarnaselt kujutatakse ka kundalini energiat - justkui selgroo ümber keerdunud hõõgniiti, mida mööda voolab piiramatu jõud, meie teadvuse põhiolemus. See on meie kõige võimsam eluenergia, ülim loovenergia. Ja jumalanna Kali vägi on seotud otseselt ka kundalini energia ärkamisega.

Jõuame tagasi asteroid Kaali juurde - astroloogias on märgatud, et selle asetus sünnikaardis võib kirjeldada, kuidas ja mis tingimustel meie kundalini energia võib ärgata. Kaali võib anda planeedile tohutu võimenduse, mis võib viia nii kundalini tõusmiseni kui ka inimese läbipõlemise ja destruktsioonini.

Lisaks on toodud välja, et tugevad Kaali mõjutused võivad avada astraaltasandeid ning võimaldada inimestele astraalrännakuid (see võib kaasneda ka aktiveerunud kundaliniga). Inimesed, kes tegelevad siin elus väga spirituaalsete protsessidega (tervendamine, «deemonite» ehk kogunenud negatiivsete energiavormide lahustamine, ülivõimete arendamine jne), omavad tihti sünnikaardis tugevat Kaalit. See tähendab, et Kaali on tugevalt aspekteeritud mõne tähtsa planeedi või punktiga - sealt kaudu hakkab Kaali vägi inimese ellu voolama.

Näiteks Ingvar Villidol on Kaali ühenduses Merkuuriga - tema mõistus ja mõtlemisvõime saavad tohutu energeetilise võimenduse ning tema jaoks võis kundalini ärkamine toimuda just läbi teadvustamise ja töö mõistusega (Merkuur). Siin on geniaalne ja spirituaalselt inspireeritud meel, mis on võimeline liikuma läbi barjääride teistele tasanditele.

Veel näiteid:

Gunnar Aarmal oli Kaali opositsioonis Chironiga;

Oshol oli Päike ühenduses Kaaliga;

Eckart Tollel on taukvadraat Jupiteri ja Uraaniga, mille tipuks on Kaali;

Dalai Lamal aktiveerib Kaali Jupiteri/Uraani keskpunkti (sarnane mõju nagu Tollel);

Deepak Chopral on Veenus ühenduses Kaaliga.

Kaali nõuab ettevaatlikkust

Oluline on jälgida Kaalit nii sünnikaardis kui ka sünastrias. Tuleb panna tähele, et kui kellegi Kaali satub ühendusse sinu planeediga või vastupidi, võib see luua olukorra, kus kummagi astraaltasand või ka sügavaim eluenergia on teisele avatud, mis võib olla väga eriline, aga ka ohtlik kogemus, kui sellesse ei suhtuta ülima tarkuse ja teadlikkusega. 

Ńäiteks kui kellegi Marss satub sinu Kaalile, võid sina ühelt poolt tema Marssi tohutult jõustada ning näha läbi, mis toimub tema Marsi-teemades (motivatsioon, võitlused, ambitsioonid, tahe) astraaltasandil ning mis seisundis ta Marss on. Sul võib tekkida otsene ligipääs tema energeetilistele vaenlastele. Ent see inimene võib sult ka tohutult palju energiat võtta - sa lihtsalt suunad selle kõik temasse ja võitled tema võitluseid. Nii võib juhtuda. Aga see võib olla ka kirjeldamatult sügav ja energeetiline seksuaalne kogemus. Tema võib sinuga koos tunda, kuidas energia, motivatsioon ja tahe meeletult kasvavad. 

Kaali ühendus planeediga sünnikaardis aga näitab, et läbi selle planeedi teemade on inimese energiaväli eriliselt avatud - ühelt poolt võib inimene saada erilisi ja võimsaid kogemusi, aga teiselt poolt ka rünnakuid. Kui aga arendada endas selles valdkonnas teadlikkust, on võimalik suur vaimne areng.

Kaali kontakt planeetidega

Oma sünnikaardis leiad Kaali, kui teed oma kaardi siin, sisestades all paremal olevasse kasti «Manual entry» numbri 4227 (see tähistab asteroid Kaalit, mis kaardile lisatakse). Kõige olulisem on loomulikult vaadata ühendusi, seejärel pingeaspekte opositsiooni ja kvadraate ning viimaks ka pehmeid aspekte trigoone ja sekstiile. Orb ei tohiks ületada 3 kraadi, sekstiilide puhul võiks jääda alla 2 kraadi. 

Aspektide tähendusega saad tutvuda siin: Mida näitavad pingelised ja harmoonilised aspektid?

Kaali-Päike: Need inimesed on olemuslikult šamanistlikud, ilmselt juba lapsest saati nähtamatu maailmaga tihedalt seotud. See lisab erilist silmapaistvust ja külgetõmbejõudu, kuna Kaali annab Päiksele suure võimenduse. Inimesed ei oska seleta, mis neid tema poole tõmbab - ta on justkui väravaks siinse maailma ja millegi hoopis ülimuslikuma vahel. Ebateadlikul ja haavatud inimesel on selle seisuga küllaltki raske elada - ta võib isegi kogeda tihti astraalrünnakuid või nagu keegi teine püüaks läbi tema olemuse tulla. 

Kaali-Kuu: See inimene annab läbi oma emotsioonide tohutult energiat välja ning võib lausa teisi inimesi ja nende energiat muuta ja muundada. Siin tuleks veidi õppida emotsioone tasakaalustama või vaos hoidma. Emotsioonide kaudu on võimalik luua sidet nähtamatu maailmaga. Ebateadlikul tasandil võib inimene emotsioonide ajel tunda, nagu oleks hulluks minemas ning võib palju eluenergiat kaotada.

Kaali-Merkuur: Mõistus saab suure võimenduse, mis võib viia milleski geniaalsuseni. See on mõnes mõttes üks turvalisemaid Kaali ühendusi, kuna ei mõjuta emotsionaalset tasandit ja inimesel on võimalik kõike paremini mõista. Sellised inimesed võivad sünnitada suuri ideid, mis ületavad senise maailma barjäärid. Nende jaoks on kõik võimalik.

Kaali-Veenus: See inimene on võimeline meeletuks armastuseks ja saab läbi armastuse müstilisi kogemusi. Võib juhtuda, et ta tõmbab ellu kas väga spirituaalseid partnereid või siis selliseid, kelle «deemoneid» on vaja jahtida. Selle seisuga on võimalik, et armastusekogemus äratab kundalini. 

Kaali-Marss: Võideldes ja vihastades võib see inimene saada oma käsutusse jumalanna Kali väe, mis on mõistagi päris destruktiivne. See seis nõuab rohkem pingutust, et ei väljenduks konfiguratsiooni negatiivne pool. Inimese käsutuses on meeletu jõud ja ta ei suuda seda maha suruda ega endale hoida - ta peab selle millessegi suunama. Ideaalne oleks suunata see millegi loomisesse - näiteks Steven Spielbergil on täiesti täpne Kaali-Marsi ühendus. Ebateadliku inimese korral võib vihastudes avaneda tee astraalmaailma külalistele. 

Kaali-Jupiter: Kundalini energia võib aktiveeruda läbi süsteemse õpetuse ning inimesest endast võib saada võimas õpetaja mistahes alal. Reisid kaugetesse eksootilistesse paikadesse ning filosoofilised ja spirituaalsed õpetused võivad selle inimese elus väga palju muuta. Kundalini energia avaldub pigem positiivses võtmes ja toob kaasa palju kasvu, entusiasmi ning võib tõsta inimese elus hoopis paremasse kohta. Usk, optimism ja lootus on võimendatud.

Kaali-Saturn: Kundalini ärkamine on siin blokeeritud ja aeglustatud - nõuab suurt tööd. Inimene ei pääse oma kõige loovamale elujõule hästi ligi. Samas on ka sein ees astraaltasandil ning ei lase sealt infot ja mõjutusi läbi tulla. See mõjutus lisab inimesele ka tõsidust, eriti küsimustes, et kuidas ta oma eluenergiat kasutab, millesse seda suunab jne. Selle energia kasutamine peab olema kuidagi struktureeritud.

Kaali-Uraan: Kundalini võib ärgata läbi ootamatute taipamiste ning tuua meeletu teadvusetasandi tõusu. Kaali-Uraani täpse ühenduse puhul on võimatu, et inimese kundalini selles elus ühel hetkel ei ärka. Temast võib saada suur teiste inspireerija - tema julgetel ja originaalsetel ideedel on võimendus taga. Mida rohkem ta julgeb teistest eristuda ning oma individuaalset teed käia, seda kiiremaks sündmused lähevad. Sellel inimesel võib olla otseühendus suure kosmilise tarkusega.

Kaali-Neptuun: Kundalini ärkab läbi tingimusteta armastuse praktiseerimise. Need inimesed on võimelised tohutuks empaatiaks ning teiste inimeste emotsioonide mõistmiseks ja ka tundmiseks. Paraku on nad ise eriliseks magnetiks neile, kelle hinged on katki või plekilised - eriti sõltuvustega inimestele. Spirituaalsed teadmised saabuvad otse läbi kogemuslike tajude, ilma mõistuse filtrita. Peened emotsioonid vahendavad infot astraaltasandilt. Neil inimestel võib olla väga tugev visuaalne meel ja nad võivad «näha» asju, mis teistele nähtamatud. Mõned võivad kanaldada seda võimet läbi kunsti ja loomingu.

Kaali-Pluuto: Kundalini ärkamine toob kaasa täieliku transformatsiooni nii füüsilises, mentaalses, emotsionaalses kui ka astraalses kehas. Siin võib kundalini aktiveerumine inimese jaoks suurem väljakutse olla. Samas on tal  potentsiaalselt väga kõrge ja tugev energeetika ning ta suudab astraaltasandil suuri asju korda saata. Selline on ilmselt teiste poolt kardetud «deemonite jahtija». Nii risk kui potentsiaal on võrdselt ülisuured. Sellesse seisu ei tohi suhtuda kergekäeliselt ja kohe kindlasti ei tohi seda oma isiklike egoistlike soovide täitmiseks kasutada. 

Kaali-Chiron: Ühelt poolt näitab see, et inimesel on energeetilisel ja astraaltasandil suur haav, mis vajab tervendamist. Teiselt poolt võib temast kujuneda teiste tervendaja sarnastes probleemides. See seis võib esineda paljude alternatiivsete ravitsejate kaartides, kuna tervendamine, mida nad pakuvad, käib läbi energeetilise, mitte füüsilise keha. Ent tuleb pidada meeles, et nad peavad tegelema alati ka oma haavaga, mis ei taha paraneda.

Kaali-Kuu Põhjasõlm: Kui Kaali on ühenduses Kuu Põhjasõlmega, siis see näitab, et see hing ei ole (hinge)minevikus veel oma võimsaima eluenergiaga ehk kundaliniga ühendust saanud, aga tegelikult tahab selles elus selle poole liikuda. Kuid kuna tegu on tundmatu territooriumiga, võib ta suure osa ajast seda ka peljata või lähenedes hoopis põgeneda. Tegu võib olla inimesega, kes justkui ei mõista ega taju spirituaalset elu, aga tema ümber tekivad inimesed (kasvõi pereliikmed), kes on tugeva Kaaliga. Mida vanemaks ta saab, seda rohkem ta uuele võimalikkusele avaneb.

Kui on aga vastupidi, et Kaali on ühenduses Kuu Lõunasõlmega (ehk opositsioonis Kuu Põhjasõlmega), siis see inimene on kogenud eelmistes kehastustes väga võimsat kundalinit ning teadmised spirituaalse maailma kohta on temaga kaasas. Ent selles elus on plaan keskenduda muule ja mineviku kogemusi vabastada. Tegu võib olla inimesega, kellel paistab olevat meeletu spirituaalne potentsiaal ja sisemine tunnetus, aga millegipärast ta valib siin elus muud ja satub inimeste keskele, kes sellist sidet ei oma. Mingil põhjusel peab ta keskenduma siin elus rohkem vahetule materiaalsele maailmale - hing tahab õppida seda.

Kaali sünnikaardi majades

Selleks, et kogeksime Kaali mõju läbi astroloogilise maja, peab ta kõigepealt saama aktiveeritud kas sünnikaardi või transiitse planeedi poolt (läbi aspekti). «Uinunud» Kaalit me ei koge. 

1. maja: Inimese isiksus ja välimus suudab jätta teistele väga võimsa mulje. Temast kiirgub eluenergiat, väge ja ka seksuaalsust. 

2. maja: Inimene kasutab oma võimsaimat eluenergiat väärtuste ja ressursside loomiseks - suunab selle mateeriasse. Tema materiaalne ja finantsiline seisund võib elus dramaatiliselt muutuda vastavalt sellele, mis tema eluenergiaga toimub. Kundalini on tema ülim ressurss, millega ta oma elu loob.

3. maja: See on suurepärane asetus kirjanikule, kuna sõnaline väljendus saab tohutu võimenduse. Samuti hea mõtlejatele, analüütikutele ning kommunikatsiooni vallas töötajatele. Ta võib panna suhtlemisse ja eneseväljendusse meeletult suurt jõudu.

4. maja: Inimene tunneb sidet oma suure energeetilise väega eelkõige kodus olles. See on sügaval tema hingepõhjas, saades tunnistajateks üksnes kõige lähedasemad inimesed. Ta võib panna kodu loomisesse ja hoidmisesse tohutult suurt jõudu. 

5. maja: Ülim eluenergia väljendub läbi loomingu, laste ja lapsesaamise. Sünnitus võib käivitada kundalini, aga ka tõeline südamest armumine. Sellisest inimesest võib saada imeline doula, kes on toeks teistele sünnitavatele naistele. Igasugune looming, mida ta endast välja annab, saab suure energeetilise võimenduse. 

6. maja: Siin käivitb kundalini kõige paremini läbi vastava igapäevase rutiini ja harjutuste. See on väga sobilik asetus kundalini jooga praktiseerimiseks. Aga see näitab ka, et inimene võib kasutada oma eluenergiat teiste teenimiseks, abistamiseks ja tervendamiseks. Selline arst, õde või terapeut teeb oma tööd energeetilise pühendumisega ning võib eneselegi teadmata tervendada teisi ka nähtamatul tasandil.

7. maja: Inimene kogeb oma ülimat eluenergiat kokkupuutes olulise partneriga - ta justkui vajab kedagi teist, kes talle end peegeldaks ja temas selle õige koha aktiveeriks. Üksiolles on raske selleni jõuda. Ta võib magnetiseerida oma ellu partnereid, kellel on tugev Kaali või üldiselt tugevad energeetilised võimed.

8. maja: Kundalini energia võib ärgata, kui inimene puutub kokku suurimate sügavuste ja varjudega - nii seksuaalsuses, spirituaalsuses kui ka lihtsalt psühholoogilises pildis. See on väga transformatiivne Kaali asetus, mis toob pilkaimasse pimedusse eredaima valguse. Seksuaalsed kogemused avavad väravaid astraaltasanditel. Siin tuleb olla ettevaatlik nn inkubuse ja sukkubuse energiate suhtes. 

9. maja: See on ideaalne asend õpetajatele ja teiste motiveerijatele, kuna sellisel tegevusel on suur võimendus taga. Kundalini võib ärgata mingit kindlat spirituaalset traditsiooni või õpetust järgides. Inimene võib rännata astraaltasanditel tarkuse ja teadmiste kogumiseks. Selle seisuga võib tekkida ka ellu õpetaja, kellel on endal väga tugev Kaali või saabub õpetaja hoopis läbi astraaltasandi.

10. maja: See inimene on võimeline oma karjääris väga suuri asju tegema, mis mõjutavad energeetiliselt ka teisi (kogukonda, ühiskonda). See võib olla mõjuvõimas poliitik või avaliku elu tegelane - keegi, kellel on autoriteeti. Oluline on oma võimendatud autoriteet mitteisekatel eesmärkidel ühiskonda teenima panna. 

11. maja: Kundalini võib ärgata mõnes grupisituatsioonis, kus tegutsetakse suurte ühiste eesmärkide nimel. Inimese ülim elujõud peab leidma kasutust milleski, mis loob teistele heaolu; aitab nõrgemaid ja vähemusi; vähendab maailmas ebavõrdsust. 

12. maja: Kundalini võib ärgata läbi meditatsiooni või üksi eralduses olles. Inimene peab looma kõigepealt sideme oma alateadvusega, aga ka ühisväljaga enda ümber. Mida rohkem ta lahustab oma ego, seda tugevamaks läheb elujõud. Selle seisuga on võimalik, et mõnes eelmises kehastuses kasutati tema elujõudu rituaalsel ohverdusel. Seda võidi kasutada millekski, mis saboteeris teda ennast ära. Selles elus on eriti oluline, et ta õpiks seda osa endas teadlikumalt tunnetama ja kasutama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles