ŠOKEERIV REAALSUS Puurikanade keelustamise petitsioon kogus pärast telesaadet tunni ajaga tuhat allkirja (1)

Elu24
Copy
Kuvatõmmis veebilehelt.
Kuvatõmmis veebilehelt. Foto: Kuvatõmmis veebilehelt.

«Eesmärk ei ole Eesti munatootmist piirata või ettevõtlust nõrgestada. Eesmärk on muuta munatootmine selliseks, et me ei peaks seda häbenema või inimeste eest varjama,» selgitab Nähtamatute Loomade kampaaniajuht Merit Valge petitsiooni eesmärki.

Eilses «Pealtnägijas» paljastati puurikanade šokeeriv reaalsus: verised laibad eluslindude vahel, kannibalism, ruumipuudus, parasiidid ja vigastused. «Pean ütlema ausalt, et need kaadrid olid ka meie jaoks šokeerivad ja väga raske materjal, mida vaadata,» ütles saates Nähtamatute Loomade kampaaniajuht Merit Valge, kes töötas 2023. aastal kolmes Eesti suurimas puurikanalas.

Loe pikemalt siit:

LAIBAD ELUSLINDUDE VAHEL 〉 Loomakaitsja agendi salaretk Eesti suurkanalasse: need kaadrid olid šokeerivad

Tunniga tuhat allkirja

Eilse ETV «Pealtnägija» saate järgselt avalikustatud petitsioon kogus esimese tunni jooksul tuhat allkirja.

Nimelt kogub Nähtamatud Loomad digiallkirju, et kanade puurispidamise keelustamise ettepanek ametlikult Riigikogule esitada. Neljapäeva hommikuks on allkirja andnud 2528.

Rohkem infot ja allkirjastamine: eestipuurikana.nahtamatudloomad.ee 

«Eesmärk ei ole Eesti munatootmist piirata või ettevõtlust nõrgestada. Eesmärk on muuta munatootmine selliseks, et me ei peaks seda häbenema või inimeste eest varjama,» selgitab Nähtamatute Loomade kampaaniajuht Merit Valge. «Ütleme kanade puurispidamisele «ei» ja aitame neid kannatavaid linde, minnes üle vabapidamisele nagu paljud teised arenenud riigid Euroopas.»

Šokeerivad kaadrid

Talitajana kolmes Eesti suurimas kanalas töötanud Mirjam Näkk jäädvustas oma tööülesandeid Dava Foods Estonia AS-is (bränd Eggo munad), Eesti Muna OÜ-s (bränd Muna Liisa) ja Linnu Talu OÜ-s (bränd Kollased talumunad) ning filmis ja pildistas, kuidas linnud puurides elavad. 

Nähtamatute Loomade kampaaniajuht selgitas, et otsustasid dokumenteerida Eesti puurikanalate igapäevast reaalsust, et tõsta tarbijate teadlikkust puurikanalate tavapärasest tööpraktikast. 

«Mu tööpäevad möödusid pidevalt ebasobivates tingimustes ja kannatavaid kanu nähes - ruumipuuduses, vigastatud, surnuks piinlevatest või juba surnud lindudest. Salvestasin lihtsalt seda, mida nägin,» rääkis Näkk enda kogemusest.

Nähtamatud Loomad on Eesti loomakaitseorganisatsioon, mis tegutseb loomade heaolu eest tööstuslikus loomakasvatuses. Kõige enam on Nähtamatute Loomade tegevus puudutanud kanade heaolu ning karusloomafarmide keelustamist. Organisatsioon on pälvinud president Kersti Kaljulaidilt Aasta Vabaühenduse tiitli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles