OTSUS Libajurist Eneke Roots pidi Pressinõukogus alla vanduma: head ajakirjandustava ei rikutud (3)

Elu24
Copy
Kuvatõmmis artiklist.
Kuvatõmmis artiklist. Foto: Kuvatõmmis artiklist.

Pressinõukogu arutas Eneke Rootsu kaebust Postimehe veebis ilmunud artiklite kohta ja leidis, et väljaanne ei ole head ajakirjandustava rikkunud. Pressinõukogu hinnangul on sõna «libajurist» kasutamine õigustatud.

«Kuuuurija» saatega tähelepanu pälvinud Eneke Roots esitas Pressinõukogule kaebused Postimehe veebis 20. juunil 2023 ilmunud artikli «Libajuristina tuntuks saanud Eneke Roots lubab «Kuuuurija» saatejuhil Katrin Lustil «hambad kurku lüüa»» ja «VIDEO KALLALETUNGIST: «Kuuuurija» saates esinenud libajurist läks Harju maakohtus Elu24 ajakirjanikule kätega kallale» ning 22. juunil ilmunud artikli «VIDEO: Libajurist läks maakohtus Elu24 ajakirjanikule kätega kallale» peale.

Eneke Roots kaebas Pressinõukogule, et tema kohta on avaldatud valeväiteid. Kaebaja märkis, et tema käitumise on põhjustanud tervishäired, mille on tekitanud Elu24 peatoimetaja ja «Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust. Roots ei olnud rahul, et Postimehe ajakirjanik tuli kohtuistungit kajastama ja leidis, et Postimehel puudus õigustatud huvi teda filmida ja tema kohta artikleid avaldada.

Postimees vastas Pressinõukogule, et kaebaja on rünnanud ajakirjanikke nii füüsiliselt kui ka verbaalselt ja kaebaja käitumise osas on algatatud kaks kriminaalmenetlust. Postimees selgitas, et kaebaja on edastanud Juristide Liidule oma väidetavat õigusteaduse kraadi tõendava dokumendi, mis osutus võltsinguks, sellele vaatamata presenteeris kaebaja end oma klientidele Juristide Liidu liikmena. Postimees lisas Pressinõukogule, et artiklid kajastavad verbaalseid ja füüsilisi rünnakuid.

Head ajakirjandustava ei rikutud

Pressinõukogu otsustas, et Postimees ei rikkunud nimetatud kolme artikliga ajakirjanduseetika koodeksit.

Pressinõukogu hinnangul kajastavad artiklid ajakirjanike vastu suunatud rünnakuid ning neis on olemas ka Eneke Rootsu seisukohad. Pressinõukogu hinnangul on sõna «libajurist» kasutamine õigustatud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles