HOIATUS! LIIKVEL ON LIBAUUDIS «Tema karjäär on õhukesel jääl.» Katrin Lust tõmmati petuskeemi (2)

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Katrin Lust sattus petuskeemi keskmesse.
Katrin Lust sattus petuskeemi keskmesse. Foto: Mihkel Maripuu/Kuvatõmmised veebist/Elu24 kollaaž

Tundub, et petturid on leidnud uue sihtmärgi ja nende võrku on jäänud «Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust. Ühismeedias levivad kulutulena libaartiklid ja valeväited, justkui oleks Lust otsesaate ajal öelnud midagi, millest lahvatas suur skandaal.

Saatejuht ja Elu24 peatoimetaja Katrin Lust on sattunud petuskeemi keskmesse, kuhu juulis tiriti ka ajakirjanik Urmas Vaino.

Sarnaselt Vainost tehtud libauudisega on ka Lustist avaldatud libaartikkel, mis oleks justkui ERRi kirjutatud. Libaartikli pealkiri on «Kohtuprotsess Katrin Lusti vastu? Mis on tõsiste süüdistuste taga...» ja selles väidetakse, et saatejuhi karjäär on pärast tema eetris tehtud kommentaare õhukesel jääl.

Petturite libaartikkel, mille keskmes on «Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust.
Petturite libaartikkel, mille keskmes on «Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust. Foto: Kuvatõmmis veebist

Petturite tekst kattub peaaegu sõna-sõnalt Vaino kohta tehtud libaartikliga, kuid loo «peategelane» on seekord Lust.

Urmas Vainot ja ERRi kasutati kahtlase teenuse reklaamimiseks libauudises

«Pärast Katrin Lusti sõnavõttu puhkes televisiooni otseülekandes skandaal. Vaatajad hakkasid pärast nähtut saate toimkonnale helistama, kuid ülekande katkestas kõne Eesti Pangast, mis nõudis ülekande kohest lõpetamist ja kõigi salvestiste kustutamist,» kirjutatakse võltsis artiklis.

Reklaamid libauudisest levivad ühismeedias kulutulena.
Reklaamid libauudisest levivad ühismeedias kulutulena. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Libaartikli keskmes on otsesaade ja Lusti intervjuu, mida tegelikkuses toimunud ei ole. Petturid väidavad, et suutsid veenda telesaate «Esimene stuudio» režissööri andma neile saate salvestise koopia, ning hoiatavad, et see võib peagi kustuda nagu ka «skandaalne intervjuu».

Väidetavas «kustutatud intervjuus» ütles Lust petturite sõnul, et rikkaks saamiseks ei pea töötama ja tal on saladus, kuidas ta viimase kolme aasta jooksul oma vara teenis.

Libaartikkel on ilmunud veebilehel, mille aadress lõppeb ru.co-ga, viidates sellele, et pettuskeemi taga on venelased või aetakse pettust just nende kaela. Elu24-le teadaolevalt nägi Vainost libaartikli avaldanud veebilehekülg välja teistsugune.

Reklaamid libauudisest on ostetud nii Facebooki kui Instagrami.
Reklaamid libauudisest on ostetud nii Facebooki kui Instagrami. Foto: Kuvatõmmis veebist

Nagu ka Vaino puhul on võltsartikli kohta lendu läinud reklaamid nii Facebookis kui Instagramis.

Ei läinud kaua, kui see jäi silma «Kuuuurija» fännidele ja saatejuhi sõpradele, kes Lusti pettusest kohe teavitasid. «Loodame, et mõni su vanem toetaja ei satu sinna lõksu ja omale sellega mingit jama kaasa ei too,» ütles üks «Kuuuurija» vaataja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles