KAS SAAD AIDATA? Laitse õudustemajast päästetud dogi Aada otsib kodu

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Aada otsib kodu.
Aada otsib kodu. Foto: Erakogu

Kolmeaastane dogi Aada otsib uut (hoiu)kodu. «Laitse õudustemajast päästetud Aada ootab stabiilset kodu kiiremas korras,» ütleb Lea, kelle juures koer praegu hoiul on. Muret valmistab aga see, et Aada ei sobi kokku Lea enda koertega. «Praegune olukord tekitab stressi kõigile koertele!»

«Aada ootab kiiresti uut (hoiu)kodu,» ütleb ühismeedias postituse teinud Lea

Aada on üks nendest koertest, kes leiti Harjumaal Laitse «õudustemajast», kus koerad olid alatoidetud ja elasid katastroofilistes tingimustes. «Väärikad suured koerad, keda peeti nagu kõntsa nurgas,» kirjeldas Eestimaa Loomakaitse Liidu vabatahtlik Kristi Metsa Laitses avanenud vaatepilti.

VÕIKAD FOTOD JA VIDEO 〉 «Peeti nagu kõntsa nurgas...» Laitse elamust leitud täbaras seisus dogide kohta tehti vihjeid juba 2020. aastal

Aada on kolmeaastane dogi, kuid suuruselt pigem väike, umbes saksa lambakoera suurune.

Lea, kelle juures koer praegu elab, ütleb, et sobilik kodu on aiaga eramaja, kuna Aada ei oska veel rihmas käia. «Aadale ei sobi kassid ega teised emased koerad, isaste osas on leplikum. Aada on uute inimeste suhtes ettevaatlik, pigem pelglik ja alandlik, agressiooni ei esine. Talle väga meeldib massaaž ja kangesti tahab inimese lähedust,» avaldab Lea. «Väikeste laste vastu on Aada näidanud üles huvi, kuid ei mõista neid pisikesi ja võib reageerida haukumisega,» lisab ta.

Aadale sobib aiaga kodu.
Aadale sobib aiaga kodu. Foto: Erakogu

Lea ei saa Aadat enda juurde kauemaks jätta, sest tal on kodus juba kolm dogi, kellest kahe emasega Aada ei klapi. «Tal on vaja stabiilset keskkonda õppimiseks ja edasiseks arenguks. Praegune olukord tekitab stressi kõigile koertele! Palun aidake Aada uude (hoiu)koju,» palub Lea. 

Aada
Aada Foto: Erakogu

Aada oli kolmest koerast esimene, kes liikus päästmise järel kohe hoiukodusse edasi. Kuid paraku tekkis perenaisel ootamatu terviserike ning koer oli sunnitud kolm päeva hiljem Lea juurde tulema, kuna teda polnud kusagile panna. 

Lisainfot Aada kohta saab loomakaitse liidult telefonil 5194 6146.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles