VÕIKAD FOTOD JA VIDEO «Peeti nagu kõntsa nurgas...» Laitse elamust leitud täbaras seisus dogide kohta tehti vihjeid juba 2020. aastal

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Laitse elamus elanud dogi.
Laitse elamus elanud dogi. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

«Kogu selle laga sees oli kolm suurt mustvalget dogi. Väärikad suured koerad, keda peeti nagu kõntsa nurgas,» kirjeldab Eestimaa loomakaitse liidu vabatahtlik Kristi Metsa Laitses avanenud vaatepilti õuduste majast, kus koerte elutingimused olid olematud. Mitmeid kordi kohapeal käinud põllumajandus- ja toiduameti sõnul on loomapidajat kontrollitud kuuel korral, esinenud puudused on ta jooksvalt kõrvaldanud.

«Läksime kontrollima Laitses asuvaid dogisid, kelle kohta tuli meile esimene kaebus juba 2020. aastal,» alustab Eestimaa loomakaitse liidu (ELL) vabatahtlik Kristi Metsa liidu Facebooki lehel postitust, mida ta nõrganärvilistele ei soovita.

Kolm aastat tagasi tehtud kaebuses kurdeti, et Harjumaal Kernu vallas Kaasiku külas Laitses AÜ Okean territooriumil on kuus dogi tõugu koera, kes olevat alatoidetud ja üldjuhul üksi, hulkudes ka naabruskonnas ja sõiduteedel ning ulgudes pidevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles