NAGU SUHET POLEKS OLNUDKI Jan Uuspõllu ja Brigita Antoni kodus filmitud telesaade visati prügikasti! (2)

Copy
Teledraama
Teledraama Foto: Mart Normet/ Elu24 kollaaž

«Nii kurb on ikka, aga mis teha,» ütleb nördinult Jan Uuspõllu ekspruut Brigita Anton. Sügise hakul pidi teleeetris nägema tema ja Jan Uuspõllu vahvat elu saates «Öökülaline». Suvel filmitud saade on nüüd aga kõrvale heidetud. «Küsimus on ka eetikas ja inimeste otsuste austamises,» nendib saatejuht Mart Normet.

 

Sel suvel käis «Öökülalise» saatejuht Mart Normet külas Jan Uuspõllul ja Brigita Antonil. Koos veedeti kaks toredat päeva, sai palju nalja ja maha peeti vahvad vestlused.

Uus telehooaeg ei jõudnud isegi veel alata, kui Jan ja Brigita läksid lahku.

Õhku kerkis küsimus: mis saab saatest? Kui veel paar nädalat tagasi teatas Kanal 2, et saade läheb originaalkujul eetrisse, siis nüüd kirjutab Kroonika, et hiljaaegu filmiti uus osa hoopiski Jan Uuspõllu Nõmme kodus.

«Mart veetis kaks päeva meiega ja ööbis kaks ööd meie juures,» meenutab Brigita Anton. «Esimene päev oli rohkem Jani päev, võtsime Mardi koos hommikul vastu ja läksin ise kodust ära, nad läksid Pärnusse. Pärast võtsin nad ilusa õhtusöögiga vastu, nägin nii palju vaeva...» meenutab Brigita «Öökülalise» jaoks vaaritamist. 

Teine päev oli pigem pühendatud Brigita tegemistele. «Käisime lasketiirus, see on minu hobi. Siis läksime mu ilusalongi, tegime seal infrapunamatti ja LPG-massaaži. Nad tegid üksteisele ka LPGd, tegime sellist nalja. Väga lõbus oli, olime seal kõhud kõveras. Mul on isegi kahju, et nüüd ei näegi seda keegi.»

Brigita Anton
Brigita Anton Foto: Erakogu

Brigita ei varja, et teda valdab pettumustunne, sest saade on piltlikult öeldes prügikasti visatud. «Nägime nii palju vaeva, see oli suur asi, pingutasime, hüppasime oma nahkadest välja.»

«See on ju ressursside ja raha raiskamine tegelikult, ma ei kujuta ette, kui palju üks selline saade võib maksta... pluss veel see aeg, pinge... nii kurb on ikka, aga mis teha.»

Siiski ei mata ta lootust, et ehk kunagi saavad inimesed filmitut näha. «Loodan, et äkki kunagi mingis kontekstis see tuleb ikkagi välja.»

Kommenteerides, miks saade uuesti üles võeti, jääb Jan Uuspõld napisõnaliseks. «See oli lihtsalt nendel kaalutlustel, et võimalikult vähe inimesi haiget saaks – Brigita lähikondlased ja minu enda omad. Muud kommentaari mul polegi sellele.»

Näitleja Jan Uuspõld uue silmarõõmuga Kroonika Meelelahutusauhindadel 2023.
Näitleja Jan Uuspõld uue silmarõõmuga Kroonika Meelelahutusauhindadel 2023. Foto: Konstantin Sednev

«Leppisime Janiga saate tegemise kokku juba kevadel, kuna see aasta on ju tema juubeliaasta,» jagab saatejuht Mart Normet ja ütleb, et «Öökülaline. Jan Uuspõld» on eetris 9. septembril Kanal 2s.

Normet nendib, et suvel oli Jani elus justkui teine reaalsus, mida ka jäädvustati. «Aga tänaseks on see lõppenud ja seetõttu otsustasin teha Janiga uued võttepäevad, et tuua vaatajateni see elu, mida Jan päriselt elab,» räägib saatejuht, kelle sõnul eetrisse läheb värske materjal, mis on filmitud eelmisel nädalal. «Küsimus on ka eetikas ja inimeste otsuste austamises.»

««Öökülalise» saates räägime Janiga südamest südamesse, mis siis ikkagi suvel juhtus, ning vaataja saab hea ja ausa sissevaate Jan Uuspõllu mõtte- ja tundemaailma,» sõnab Normet.

Normet tõdeb, et tal on algusest peale olnud soov teha saade Janiga. «Kui ta on nüüd tõmmanud piiri vahele, edasi liikunud ja avalikult seda selgitanud, siis ma ei saa eetiliselt saata pilti, kus nad on koos...» selgitab Normet, miks ta ei saa filmitud saatest fotosid jagada. 

Suvine romanss

Esimest korda saabusid Jan ja Brigita käsikäes juuni alguses Kroonika meelelahutusauhindade galale ning mõlema pilgust võis näha, et nad on kõrvuni armunud. Kireleek kustus aga kõigest paari kuuga. «Tänaseks olen aru saanud, et minu enam kui kümne aasta jooksul suure töö tulemusena üles ehitatud armastus on endiselt seal, kus on minu laps ja pere,» teatas Jan Uuspõld nädalapäevad tagasi. 

Brigita Anton suhte purunemisest Jan Uuspõlluga: mulle teeb kõige rohkem haiget, et inimestega ei mängita niimoodi

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles