GALERII «Olen endast kõik andnud!» Viljandlased valmistuvad kõige hullemaks (7)

Chrislin Metsanurm
Copy
Viljandlased valmistuvad kõige hullemaks
Viljandlased valmistuvad kõige hullemaks Foto: Chrislin Metsanurm / Elu24 kollaaž

Keskkonnaagentuur on andnud tänaseks poolele Eestile kõrgeima ehk kolmanda taseme ilmahoiatuse, mis tähendab eriti tormist ilma. «Olen endast kõik andnud, et oma vara kaitsta,» räägib Viljandis Paalalinna linnaosas eramajas elav Kalmer, kes on kütuspaagi täis tankinud ja aknaklaasid tekkidega katnud.

Läheneva tormi kartuses on sõidukite omanikud asunud Viljandis oma masinaid erinevate tekkide ja pleedidega katma. «Arvan, et siin alles läheb mölluks,» räägib Paalalinnas elav Kalmer, kes istub vaikselt oma kodutrepil ja jälgib õues toimuvat. 

«Õnneks olen ma endast kõik andnud, sest katus on mul maandatud ning auto kaetud,» tunneb mees uhkust. Ka teistes Viljandi linnaosades on autoomanikud head tööd teinud ning läheneva tormi eel oma neljarattalised tekkidega katnud. 

Vaata galeriist, kuidas viljandlased on lähenevaks tormiks valmistunud

Esmaspäeva õhtul on oodata Lääne-Eesti saartel, mandri lääneservas ja Lõuna-Eestis äikesevihma valinguid, millega võivad kaasneda tuulepuhangud üle 25 m/s ja rahe. Sajuhulk kohati 30–50 mm. Keskkonnaagentuuri sõnul on võimalik trombide ehk keeristormide teke.

Kolmanda taseme hoiatus on antud saartele, Läänemaale, Pärnumaale, Viljandimaale, Valgamaale ja Võrumaale. Teise astme hoiatus, mis tähendab, et ilm on ohtlik, on antud Raplamaale, Järvamaale, Jõgevamaale, Tartumaale ja Põlvamaale. Mujal Eestis kehtib esimese taseme hoiatus, mille puhul võib ilm olla teatud olukordades ohtlik. 

8. augusti öösel levib sajuala pikkamööda põhja poole. Mitmel pool on äikest ja püsib tugevate sajuhoogude ja tuulepuhangute oht.

Sünoptik Kairo Kiitsak jagas sotsiaalmeedias, et Saaremaal Sõrve poolsaarel Jämaja kandis sadas hiidrahet, mille terade suurus oli üle 5 cm. 

Loe pikemalt: VIDEO JA FOTOD 〉 Saaremaad tabas tohutu torm: rahe kätte jäämine võib olla surmav inimestele ja loomadele

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles