VIDEO JA FOTOD Saaremaad tabas tohutu torm: rahe kätte jäämine võib olla surmav inimestele ja loomadele

Chrislin Metsanurm
Copy
Hiidrahe Saaremaal
Hiidrahe Saaremaal Foto: Monika Parmo

«Sõrve sääres olid sellised pommid alla sadanud,» teatab poliitik ja kulturist Imre Vähi ühismeedias, et Saaremaad on tabanud tugev torm koos hiidrahega. 

Sünoptik Kairo Kiitsak teatab ühismeedias, et tänaseks ennustatud tugev torm koos hiidrahega teeb Lätis hävitustööd. Esimene äikeseliin on juba jõudnud ka Saaremaale Sõrve poolsaarele.

«Soovitatav on aias kõik lendu tõusev kokku korjata. Varsti tuleb vist minna bensukasse, püstol paaki ja sisse kohvile,» soovitab saarlane Joko ühismeedias, jagades ka videot, kust on näha, et tormi serv on Saaremaale kohale jõudnud. 

«Sõrve sääres olid sellised pommid alla sadanud,» teatab poliitik ja kulturist Imre Vähi ühismeedias, et Saaremaal lõhkus kõva torm ka autode klaasid. «Ärge praegu hoonetest kaugele minge,» rõhutab mees, et sellise rahe kätte jäämine võib olla surmav inimestele ja loomadele. 

«Saaremaa ja Ruhnu! Ettevaatust! Järgmine äikeseliin läheneb Kuramaa põhjaosa lähedalt, radar tuvastab tugevaid kajasid (rahe + tugevad tuuleiilid ja vihmavalinguid),» hoiatab sünoptik Kairo Kiitsak

Saaremaal Sõrve poolsaarel Jämajal sadas taevast alla 5–7 cm läbimõõduga rahekamakaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles