KÜMNEID TÜHISTAMISI Eesti reisibürood Rhodose põlengutest: oleme pakkunud reiside vahetamist ja edasilükkamist

Copy
Põleng Rhodosel 25. juulil.
Põleng Rhodosel 25. juulil. Foto: SPYROS BAKALIS/AFP7Scanpix

Kaunist rannapuhkust Rhodosel praegu naljalt veeta ei saa ning saarelt on maastikupõlengute tõttu evakueeritud 30 000 inimest. «Tänaseks on oma puhkuse saarel tühistanud kokku kümmekond inimest,» nendib Novatoursi Eesti esindaja.

 

Populaarne reisisihtkoht Rhodos on tuntud oma sillerdava merevee ja kaunite randade poolest. Praegu Kreeka turismisaarel toimuvat saab aga kirjeldada kui tulist õudusunenägu, sest saare lõuna- ja keskosas möllavad juba nädal aega tohutud maastikutulekahjud.

Soome meedia vahendab, et osa põhjanaabrite reisibüroosid on tühistanud planeeritud pakettreisid Rhodosele.

Eesti reisibürood möönavad, et nii mõnedki eestlased on enda puhkusreisid tühistanud. Reisikorraldajad on pakkunud klientidele võimalust nii reisi tühistada kui ka edasi lükata või asendada.

Alternatiiv uue reisi kujul

GoTraveli turundusjuht Kädi Pupart ütleb, et olukord Rhodosel teeb ilmselgelt muret nii klientidele kui reisibüroole. «Kuid pöördujate arv on olnud pigem tagasihoidlik. Olukord kohapeal muutub ja uueneb pidevalt ning reisikorraldaja kaudu, kes on tihedas kontaktis nii ametlike allikate kui kohapealsete esindajatega, saame värsket infot pidevalt juurde ning tegutseme vastavalt,» ütleb Pupart. Ta lisab, et kui kliendi reis väljub lähipäevil just ohupiirkonda või selle vahetusse lähedusse, siis pakutakse talle alternatiivi uue reisi kujul.

Tallinna lennujaam. 
Tallinna lennujaam. Foto: Konstantin Sednev

«Reisi tühistamine ei ole mõistlik, sest kindlustus üldjuhul force majore’i ei kata, aga juba on teada, et reisikorraldajad on pakkunud klientidele võimalust oma reis tühistada ja kogu raha tagasi saada juhul, kui nende reis algab lähiajal ja just ohupiirkonda ning nad ei soovi asendust,» sõnab Pupart. «Need inimesed, kelle hotell asus ohupiirkonnas, nemad on kõik juba saare turvalisse põhjaossa endale reisikorraldaja abiga uue majutuskoha saanud, mis on kindlustatud kuni nende planeeritud tagasilennuni.»

Puparti sõnul on GoTravelile kui edasimüüjale hetkeseisuga laekunud vaid üks tühistamissoov, kuid on võimalik, et otse reisikorraldaja kaudu toimub suurem tühistamine.

Pupart ütleb, et praegu on tõepoolest Kreeka päringute arv tavapärasest tagasihoidlikum. «Kuid kuna me igapäevaselt sihtkohtade kohta statistikat ei tee, siis ei oska öelda, kas ja kui palju täpselt.»

Kümmekond tühistanut

Novatoursi Eesti müügiosakonna juhataja Ann Tiedemann möönis, et uusi broneeringuid selle nädala jooksul Rhodosele ei ole tehtud. Novatoursi Eesti reisijatest on tänaseks oma puhkuse saarel tühistanud kokku väidetavalt kümmekond inimest.

«Oleme ühenduses klientidega, kes on järgmistele väljalendudele broneerinud oma reisi Rhodosele, ja pakkunud neile alternatiive reisi muutmiseks. Tagamaks ohutumat puhkust, saavad kliendid enne Rhodose reisi vahetada oma eelnevalt broneeritud hotelli mõne muu vastu või muuta sihtkohta. Võimaluse korral pakume samadel kuupäevadel sarnase tasemega hotelli, mis asub väljaspool tulekahju ohupiirkonda,» nentis Tiedemann.

Novatours
Novatours Foto: Konstantin Sednev

Kui olukord peaks halvenema, on nad Tiedemanni sõnul valmis kohe reageerima. «Reisijate turvalisuse osas me allahindlusi kindlasti ei tee ja lähtume eelkõige sellest, et kõik oleks kaitstud ning hoitud,» kinnitas ta.

Mõned päevad tagasi rääkis Rhodosel puhkav eestlane toimetusele, et paanika asemel on puhkajad pigem kurvad ja kurnatud. «Meie hotelli tuuakse kogu aeg inimesi juurde. Eile toodi 15 bussitäit kindlasti. Inimesed magavad koos lastega hotelli põrandal. Meeletu rahvas, tuuakse ainult juurde,» rääkis Silver toimetusele. 

Loe pikemalt siit:

PÕGENEVAD TULE EEST 〉 Rhodosel viibiv eestlane: meie hotelli tuuakse kogu aeg inimesi juurde

Endiselt puhatakse

Tez Touri müügi- ja turundusjuht Jelena Gavronski toob aga esile, et kuna praeguse seisuga saavad kohalikud võimud olukorraga hakkama ja lennuühendus ega kohalike teede kasutus ei ole piiratud, siis inimesed puhkavad endiselt tulekahjudest häirimata piirkondades saare põhjaosas. «Seal toimib kõik plaanipäraselt, k.a ekskursiooni- ja meelelahutusprogrammid,» lisab ta.

Gavronski märgib, et tänaseks on nende poole pöördunud kolm klienti, kes tunnevad enda reisi pärast muret. «Hetkel oleme otsustanud läheneda igale olukorrale individuaalselt. Juhul kui aga klient on broneerinud endale puhkuse ohupiirkonnas, arutame, milline lahendus talle paremini sobib: kas mõni teine Rhodose ohutu piirkond või näiteks reisi hilisem korraldamine. Jälgime olukorda ning oleme pidevalt ühenduses oma kohalike esindajatega,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles