VIDEO USA president Joe Biden sattus kahtlase lapsemusitamisega kriitikute hambusse: see pole normaalne!

Elu24
Copy
USA president Joe Biden
USA president Joe Biden Foto: Stephanie Scarbrough / AP / Scanpix

USA president Joe Biden jäi Soomes kaamerasilma ette kentsakas olukorras, kui naksas ja nuusutas kahtlasel viisil pisikest tüdrukutirtsu.

 

80-aastane Biden jättis Helsingi Vantaa lennujaamas USA saatkonna töötajate ja nende peredega hüvasti ning peatus ema ja tütre ees. President kummardus ema süles olnud väikese tüdruku lähedale ja naksas mitu korda mänguliselt tema õlga, mispeale tüdruk USA presidenti veidi kahtleva pilguga vaatas. Seejärel nuusutas Biden tüdruku juukseid.

Videosse filmitud intsident hakkas sotsiaalmeedias kulutulena levima ja olukorda kirjeldatakse judinaid tekitavana. Osa tõi välja, et laps oli kindlasti väga hirmul. «See pole normaalne! Biden hirmutab oma hammustustega seda pisikest tüdrukut,» kirjutati Twitteris.

«Joe Biden naksab kellegi teise lapselast, aga ei tunnista isegi enda oma,» kommenteeris üks Twitteris, viidates hiljutisele olukorrale, kus Biden sattus kriitika alla, kui Valge Maja pressiesindaja ei vastanud ajakirjaniku küsimusele presidendi seitsmenda lapselapse kohta.

VIDEO 〉 USA president Joe Biden ei ole seitsmendat lapselast omaks võtnud

2019. aastal ütles Biden, et püüab alati «inimestega inimlikku sidet luua», kuhu iganes ta läheb. Kuid Biden tunnistas, et mõnikord tekitavad tema žestid inimestes ebamugavust. 

Avaliku tunnistuse tegi Biden pärast seda, kui poliitik Lucy Flores väitis, et toonane asepresident Biden haaras tal 2014. aastal Las Vegases toimunud kampaaniaüritusel õlgadest kinni ja suudles tema juukseid, vahendab New York Post.

Soome lennujaamas lapse naksamine pole sugugi Bideni esimene apsakas Euroopa külastuse ajal. NATO tippkohtumisel sattus USA president samuti piinlikkusse olukorda, kui kutsus Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid Vladimiriks. 

«Vladimir ja mina... ma ei peaks nii familiaarne olema,» ütles Biden 12. juulil Vilniuses pressikonverentsil. Ta parandas ennast ja ütles: «Härra Zelenskõi ja mina».

VIDEO 〉 Biden nimetas NATO tippkohtumisel Zelenskõid kogemata Vladimiriks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles