Eestlanna Helena Koivu ja Soome hokiässa tuline lahutus: ma ei oleks kunagi uskunud, et ta võtab minult ära mulle kõige kallima vara

Elu24
Copy
Eestis sündinud Helena Koivu (vihmavarjuga) ja Soome hokilegendi Mikko Koivu abielu on lahutamisel.
Eestis sündinud Helena Koivu (vihmavarjuga) ja Soome hokilegendi Mikko Koivu abielu on lahutamisel. Foto: Kuvatõmmis seiska.fi.

Soome hokitähe Mikko Koivu ja eestlanna Helena aastaid kestnud lahutusprotsess kisub aina tulisemaks. «Kui Mikko käis enda asju kodust ära viimas, siis me ei rääkinud sõnagi. Ma pidin omaenda maja ees seni ootama,» räägib Helena, kelle sõnul tahab endine abikaasa ka nende ühiseid lapsi temalt ära võtta.

Möödunud aasta alguses kirjutasime, et maailma tuntuima jäähokiliiga National Hockey League (NHL) endise staari, soomlase Mikko Koivu ja eestlanna Helena Koivu abielulahutus on pikale veninud. 

Pärast kuut aastat abielu andis Mikko Koivu 2020. aastal Soomes sisse lahutusavalduse. Samal ajal esitas Helena lahutusdokumendid USAs, kus paar on koos kolme lapsega aastaid elanud. Nimelt leiab Helena, et nende lahutust ja vara jagamist peaks käsitlema USA kohus. Just see on ka peamine tüliõun: kas vaidlust peaks lahendama Soome või USA kohus.

Mikko Koivut on Soomes kohtus saatnud aga tagasilöögid. «Koivude põhielukohaks on kujunenud Ameerika Ühendriigid. Seal on abikaasade töökohad ja laste koolid. Pere elamine osa aastast Soomes, inim- ja peresuhted ning Mikko Koivu kavatsus Soome kolida näitavad iseenesest küll sidet Soomega, kuid ei ole piisavad näitamaks, et Mikko Koivu põhielukoht on Soomes või ta on kolinud lõplikult Soome tagasi,» otsustas põhjanaabrite apellatsioonikohus möödunud aasta mais.

Loe pikemalt siit: 

KAASADE KONFLIKT 〉 Eestlannalt lahutust nõudev hokitäht sai Soome kohtus valusa tagasilöögi

Neljapäeval rääkis Helena Soome meelelahutusväljaandele Seiska, et lahutusprotsessi ajal on nende läbisaamine olnud tuline. «Kui Mikko käis enda asju kodust ära viimas, siis me ei rääkinud sõnagi. Ma pidin omaenda maja ees seni ootama. Mikko võttis kaasa isegi asjad, mille ma ise ostsin,» rääkis eestlanna. Ka lapsed olevat Mikko endaga Soome kaasa võtnud.

Hiljuti otsustas USA kohus, et USAs elavad Koivude lapsed võivad kolida Soome. Nii Helena kui tema juristi sõnul oli see otsus šokeeriv. «Isegi kui Mikko võidab lahutuse kohtuasja, ei saa ta võtta mu lapsi. Nüüd on ta nad nende kodumaalt ära viinud. Nad on seal (USAs – toimetus) elanud terve oma elu,» on Helena nördinud. «Ma ei oleks kunagi uskunud, et ta võtab minult ära mulle kõige kallima vara.»

Paaril on kolm ühist last: 2013. aastal sündinud Sofie, 2015. aastal sündinud Kasper ja 2018. aastal sündinud Oskar. 

Lahutuse põhjuseks olevat truudusetus. Eestlanna rääkis aastaid tagasi Soome väljaandele, et hokistaar pettis teda abielu jooksul korduvalt. Soome ajakirjale Me Naiset avaldas Helena, et kui ootas 2018. aastal pere kolmandat last Oskarit, kuulis ta kõlakaid mehe kõrvalehüpetest. «Süda murdus,» ütles ta 2020. aasta augustis antud usutluses. Naise sõnul sai abielu otsa just Mikko Koivu truudusetuse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles