REPORTAAŽ TANTSUPEOLT Kuumast ilmast räsitud lapsed on taas reipad, politsei tuleb vajadusel appi kallistustega

Copy
Noorte tantsupidu "Sillad" Kalevi staadionil. XIII Noorte tantsu- ja laulupidu. Esimene etendus.
Noorte tantsupidu "Sillad" Kalevi staadionil. XIII Noorte tantsu- ja laulupidu. Esimene etendus. Foto: Eero Vabamägi

Teisel tantsupeo päeval on oma esinemist ootavate mudilaste sõnul seni kõik hästi läinud, vaid palavus on liiga teinud. «Vahepeal ei jagunud isegi kanderaame, tassisime kahevahel,» rääkis kohapeal viibinud abipolitseinik abi vajanud lastest ja märkis, et täna on juba pisut inimlikum ilm. 

Kella kahe paiku päeval Kalevi staadionile jõudes on seal tund aega enne etendust siginat-saginat juba palju – pealtvaatajad on kogunenud pikas järjekorras ning tantsijad teevad viimaseid ettevalmistusi. 

Kuigi ilmaennustus lubas tänaseks vihma, siis õnneks on pilved päeva peale hajunud ning kuum päike taas välja tulnud. Niisiis pritsivad juhendajad lapsi veepihustiga, et nad väljakul ikka vastu peaks, ning küsivad, kas vett oled ikka joonud. Õnneks leevendab villastes rahvariietes tantsijate palavust täna tugev tuul, millest möödunud kuumadel päevadel puudust on tuntud.

Puu all varjus oma esinemist ootavate mudilaste sõnul on neil kõik hästi läinud, vaid palavus on liiga teinud. Sammud on neil igatahes selged ja nad ootavad juba väga, et saaks väljakule minna ja need pealtvaatajate ees ette näidata.

Olgugi et lastel on meel rõõmus ja tuju hea, siis abipolitseinik Nele Rande sõnul on nad kuuma ilma tõttu ka palju arstiabi vajanud. «Palav ilm tingis selle, et lapsi langes nagu loogu. Vahepeal ei jagunud isegi kanderaame, et ära viia, tassisime kahevahel,» sõnas ta. Samuti on lapsi ka kaduma läinud või ei ole nad oma pesa leidnud, mistõttu on neid ka oma rühmaga taas kokku viidud.

Enne tribüünidel oma koha leidmist on võimalik ka süüa-juua osta. Kõige pikema saba leiame jäätiseleti äärest, kus rahvas ootab järjekorras, et üks jahutav maius pintslisse pista. Kui laulupeo jäätise saab soetada ühe euro eest, siis olenevalt sellest, kas vahvli otsa soovitakse üks, kaks või kolm palli, tuleb välja käia vastavalt kas 2.50, 3.50 või 4.50 eurot. 

Samuti saab tantsupeolt kaasa osta erinevat Eesti käsitööd, näiteks erinevate piirkondade rahvarõivastes nukke, mis on kinnitatud kas prossi külge või kahe eraldi kõrvarõngana. «Need triibukangad ma joonistan käsitsi tekstiilimarkeritega, need on pesu- ja pleekimiskindlad. Ühe nukupaari tegemine võtab vähemalt viis tundi,» märkis proua, kes on kõik müügil olevad nukud ise käsitsi valmis teinud ning neid isegi kohapeal juurde teinud, sest mõne piirkonna nukud on vahepeal otsa saanud.

Tantsupeo väravatest sisse minnes asub Kalevi staadionil ka kaotatud ja leitud asjade telk, kuhu on kokku kogutud kõik päevade jooksul leitud asjad. Nende hulgast võib leida mänguasju, ehteid, võtmehoidjaid, joogipudeleid, päikeseprille, riideid, mütse ja jalatseid ning ka pangakaarte ja telefone.

KAOTASID MIDAGI? 〉 Laulu- ja tantsupeo leitud asjade telgis ootavad omanikke eriti väärtuslikud esemed

Kõige väärtuslikum asi, mis kaotatud ja leitud asjade telki jõudnud on, on töötaja sõnul hetkel kodarraha, mida taga otsitakse. «Me oleksime väga tänulikud, kui me leiaksime selle kodarraha siiski ülesse. Eilse tuletoomisega läks üks kaduma,» räägib ta.

Samuti ootab omanikku üks väga südamlik kaart, mille sõnum on väga eriline. «Tundub, et see on tütarlapsele mõeldud ja mõni noormees on selle ära kaotanud.» 

Vaata tantsupidu siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles