KAOTASID MIDAGI? Laulu- ja tantsupeo leitud asjade telgis ootavad omanikke eriti väärtuslikud esemed

Copy
Eile algas 13. noorte tantsu- ja laulupidu “Püha on maa” tantsupeo esimese kontserdiga “Sillad”. Viljandimaalt osaleb seal 33 kollektiivi.
Eile algas 13. noorte tantsu- ja laulupidu “Püha on maa” tantsupeo esimese kontserdiga “Sillad”. Viljandimaalt osaleb seal 33 kollektiivi. Foto: Marko Saarm

XIII noorte laulu- ja tantsupidu toovad nädalalõpul lauluväljakule ja Kalevi staadionile kümneid tuhandeid inimesi. Rahvarohketel üritustel juhtub ikka, et keegi kaotab või leiab rahvasummas mõne kaasavõetud eseme. Vaata videost, kas midagi neist võib kuuluda sulle!

Tantsupeo väravatest sisse minnes asub Kalevi staadionil kaotatud ja leitud asjade telk, kuhu on kokku kogutud kõik päevade jooksul leitud asjad. «Osa on siit juba minema viidud, aga siia tekib neid juurde, siis jälle leitakse ja kaotatakse,» räägib Elu24 reporter Annaliisa Köss.

Kaotatud asjade hulgast võib leida mänguasju, ehteid, võtmehoidjaid, joogipudeleid, päikeseprille, riideid, mütse ja jalatseid ning ka pangakaarte ja telefone.

Kõige väärtuslikum asi, mis kaotatud ja leitud asjade telki jõudnud on, on töötaja sõnul hetkel kodarraha, mida taga otsitakse. «Me oleksime väga tänulikud, kui me leiaksime selle kodarraha siiski ülesse. Eilse tuletoomisega läks üks kaduma,» räägib töötaja.

Lisaks on viidud telki ka üks väga südamlik kaart, mis kuulub ilmselt tantsijale. «Sisu ma ei saa kahjuks näidata ja see sõnum on väga eriline. Tundub, et see on tütarlapsele mõeldud ja mõni noormees on selle ära kaotanud,» jagab naine, kes hoiab kaardi sisu salajasena.

Kaotatud ja leitud asjade telgi eest vastutava töötaja sõnul on enamasti kõik inimesed siiski enda asjad kätte saanud. Loodetavasti viivad kõik inimesed leitud asjad telki ning oskavad neid sinna ka otsima minna.

Peo ajaks on Politsei- ja Piirivalveameti Facebooki lehele loodud album «Kaotatud ja leitud esemed Laulu- ja Tantsupeol», kuhu postitatakse pilte politseini jõudnud leitud asjadest.

Veel soovitusi laulu- ja tantsupeol osalejatele:

Hoia asju lukuga taskutes, väikeses kaela- või vöökotis. Ära võta suurt seljakotti kaasa peopaika jaa rongkäigule.

Kirjuta esemetele (sh ka riietele) oma nimi ja telefoninumber.

Jälgi oma asju tihedas rahvamassis ja ühistranspordis. Ära jäta neid järelevalveta ega palu valvata võõrastel inimestel.

Ära laena võõrale oma mobiiltelefoni. Kirjuta üles telefoni IMEI-kood, et kadumise või varguse korral oleks võimalik telefon kasutamiseks sulgeda.

Väärtuslikke asju hoia ööbimiskohas spetsiaalselt lukustatavas ruumis/kapis.

Harjutusväljakul või esinemiskohas anna väärtuslikud asjad grupijuhi kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles