Tartlane küsib: kas nende uhkete majade juurde ka buss käima hakkab?

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Rebase tänava sõidutee ootab remonti. Kas siia kunagi buss ka sõitma hakkab?
Rebase tänava sõidutee ootab remonti. Kas siia kunagi buss ka sõitma hakkab? Foto: Erakogu

Tartus Karlovas on jõudsalt üles ehitatud Emajõe ääres asuvat elamurajooni. Kui pikka aega oli seal vaid kolm maja, siis nüüdseks on kerkinud justkui omaette linnak. «Kas on loota, et linnaliinibuss ka Rebase tänaval peatuma hakkab?» küsib tartlane.

5. juunil avaldasime artikli sellest, et Tartus asuv Rebase tänav, mis viib uute kortermajadeni, on äärmiselt halvas olukorras. «Tee ei kannata mingit kriitikat. On lapitud ja auguline,» andis tähelepanelik tartlane teada. Linnavalitsuselt asja uurides selgus, et tee remonti alustatakse suvel ning sügisel pääsevad elanikud oma kodude juurde juba uut teed pidi. Tartu linnavalitsuse linnamajanduse teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski kinnitas, et Rebase tänava sõidutee osa remonditakse koostöös arendajaga hiljemalt oktoobriks.

FOTOD 〉 Uute majade juurde viib auguline tee. Linn ja vald: löökaukude parandamine on plaanis

Vastuseks avaldatud artiklile saadeti toimetusele kiri, kus paluti uurida, kas on lootust ka, et linnaliinibuss sellesse piirkonda sõitma hakkab. «Kas ja kunas Rebase tänavale linnaliinibussid käima hakkavad?» küsib tartlane. «Praegu saab bussi peale Turu tänavalt. Ent sealsetes majades elab ka vanemaealisi inimesi, kellel on raske liikuda, ning bussipeatuse lähedus oleks oluline,» lisab ta.

Siili tänav.
Siili tänav. Foto: Erakogu

Tartu linnavalitsuse kommunikatsioonijuht Lilian Lukka ütleb, et praegu ei ole Rebase tänavale bussipeatust planeeritud. «Tartu Linnatranspordist tuli vastus, et hetketeadmise kohaselt jäävad bussiliinid selles piirkonnas ikka Turu tänavat mööda sõitma ka edaspidi,» nendib Lukka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles