VIDEO Idanaabri televisioonis saab näha Prigožini juttu

Elu24
Copy
Jevgeni Prigožin
Jevgeni Prigožin Foto: PRESS SERVICE OF "CONCORD"/via REUTERS/Scanpix

Sotsiaalmeediasse on jõudnud väited, et Vene telekanalid kannavad üle Wagneri juhi Jevgeni Prigožini juttu, kus ta kutsub kogu rahvast relvile, et «teha lõpp sellele korralagedusele».

Videot telekanalite häkkimisest jagab Ukraina ajakirjandusväljaanne Kyiv Post. «Vene telekanalid häkiti ja neis edastati Prigožini salvestisi,» kirjutatakse väljaande Twitteris. 

Sama uudist jagab ka Ukraina riigiametnik ja poliitik Anton Heraštšenko, kes kirjutab oma Twitteri kontol, et uudist häkkimisest jagavad Vene Telegrami kanalid.

Venemaal lahvatasid pinged, kui Wagner Grupi juht Jevgeni Prigožin mitte ainult ei kritiseerinud riigi kaitseministeeriumi ja kaitsejõudude juhtkonda, vaid saatis ka oma üksused nende vastu.

BLOGI 〉 Levivad teated, et Putini lennuk on teel Peterburi

Vene telekanaleid on häkitud varemgi. 2022. aasta veebruaris sõja esimestel päevadel levisid väited, et Venemaa telekanalid on häkitud ning edastavad Ukraina laule. Lisaks suudeti deaktiveerida Kremli ametlik veebisait ning vähemalt kuus Vene riigi veebisaiti olid maas, muuhulgas riigiduuma ja presidendi veebileht.

Häkkerite küberrünnak: Venemaa telekanalid lasevad Ukraina muusikat ja vähemalt kuus riigi ametlikku veebisaiti on maas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles