Häkkerite küberrünnak: Venemaa telekanalid lasevad Ukraina muusikat ja vähemalt kuus riigi ametlikku veebisaiti on maas (10)

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
Anonymous
Anonymous Foto: REUTERS TV/REUTERS/Scanpix

25. veebruaril teatas häkkerirühmitus Anonymous, et kuulutavad Putini režiimile sõja. Nüüd ongi Venemaa küberrünnaku all — näiteks murti sisse Venemaa kaitseministeeriumi andmebaasi ning lekitati sealt avalikkusele mitmete riigiametnike meiliaadressid ja telefoninumbrid.

Häkkerite rühmitus Anonymous andis reedel ühismeedias levinud videopöördumises teada, kuulutavad Vladimir Putunile ja tema režiimile sõja. Rühmitus lubab nõrgestada Venemaa positsiooni läbi küberrünnakute. Rõhutati, et sanktsioonid Putini režiimi ei mõjuta ning Anonymous viib jõuliselt läbi küberrrünnakuid Vene süsteemidele ja andmebaasidele. 

See ei jäänud pelgalt ähvarduseks. Nimelt suudeti edukalt sisse murda ja ka avalikkusele lekitada infot Venemaa kaitseministeeriumi veebisaidi andmebaasist, vahendab CyberNews.

Leke sisaldas ametnike meiliaadresse, telefoninumbreid ja suisa salasõnu. Hiljem kustutas Twitter säutsu, sest see rikkus väidetavalt lehekülje reegleid.

Lisaks suudeti deaktiveerida Kremli ametlik veebisait. Forbes vahendab, et vähemalt kuus Vene riigi veebisaiti on maas, muuhulgas riigiduuma ja presidendi veebileht. See pole aga kõik. Väidetavalt on Venemaa telekanalid häkitud ning edastavad Ukraina laule.

Kurikuulis häkkerirühmitus on meedias figureerinud varemgi. Näiteks lubati USA politseivägivallavastaste meeleavalduste valguses politseijaoskonna digitaalsed luukered kapist välja tuua. Möödunud suvel suutis Miljardär Elon Musk on oma hiljutiste säutsudega saatnud bitcoin'i langusesse, mis äratas kardetud häkkerirühmituse, mis süüdistas toona ettevõtjat elude hävitamises.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles