VIHAKURITEGU «Peksti ja visati noaga!» Tallinna geibaaris rünnati Soome pastorit

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
Baltic Pride 2023 rongkäik
Baltic Pride 2023 rongkäik Foto: Eero Vabamägi

«Täna leidis Tallinnas aset usuliselt motiveeritud vihakuritegu,» kirjutatakse Geikristlaste Kogu Facebooki lehel. «Eesti geikristlased toetasid Baltic Pride'i üritust, kohtudes Soome pastoriga.» 

Postituses kirjutatakse, et üritus algas kesklinna populaarses geibaaris kell 14.00. Sündmuse ajal ruumis teisi inimesi ei viibinud. «Ühel hetkel astus baari hästi riides ja kaine vene keelt kõnelev noormees, kes istus kümne koosolekul osaleja laua kõrvale ja küsis, kes on kõneleja.»

«Pärast seda ründas ta pastorit, peksis ja viskas teda noaga. Üritusel osalejad (kellest üle poole olid naised) ja baarmenid peatasid ta ning pidasid kinni, kuni saabus politsei ja kaks kiirabi. Kolm inimest viidi kiirabisse. Kaks neist vabastati pärast esmaabi andmist ja Soome pastor on siiani haiglas. Ründaja on Venemaa kodanik. Ta karjus korduvalt, et Jumal vihkab homoseksuaale ning muid solvanguid,» kirjeldatakse postituses.

Politsei kinnitab juhtunut

Täna kell 14.47 sai häirekeskus teate, et Tallinnas Komandandi tänaval asuvas meelelahutusasutuses ründas 25-aastane mees 30-aastast meest, kes sai rünnaku käigus viga. Viga said ka 49-aastane naine ja 30-aastane mees, kes kannatada saanud meest ründaja eest kaitsesid. Kiirabi viis kannatada saanud inimesed, 30-aastased mehed ja 49-aastase naise haiglasse.

Politsei pidas 25-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ja alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles