Amy Schumer: kõik valetavad, et nad söövad vähem, aga me teame, et te võtate Ozempicut!

Elu24
Copy
Amy Schumer
Amy Schumer Foto: Jordan Strauss / AP

USA näitlejanna Amy Schumer on avanud põhjuse, miks ta kaalualandava diabeediravimi Ozempicu võtmise lõpetas, kutsudes kuulsusi üles olema oma kaalukaotuse osas ausad.

43-aastane näitleja ja koomik Amy Schumer andis 8. juunil saates «Watch What Happens Live» saatejuht Andy Cohenile intervjuu, kus ta paljastas, et proovis eelmisel aastal kaalu langetamiseks võtta II tüüpi diabeediravimit Ozempic.

«Umbes aasta aega tagasi ma proovisin seda,» tunnistas ta, lisades, et lõpetas FDA poolt heaks kiidetud ravimi võtmise selle kõrvaltoimete tõttu. «Ma olin üks neist inimestest, kes tundis end nii haigena ega saanud oma pojaga mängida,» selgitas Schumer, viidates oma nelja-aastasele pojale Gene'ile, keda ta jagab abikaasa Chris Fischeriga.

«Ma olin nii kõhn ja ta viskas mind palliga ja ma ei suutnud temaga mängida...» tunnistab naine.

Kuigi näitleja tõdes, et ta oli enne ravimi proovimist asjasse investeeritud, otsustas ta lõpuks, et Ozempic pole tema jaoks «elamiskõlbulik».

Schumer võttis aga hetke, et kutsuda välja kuulsused, kes on varjanud, et võtavad kaalu langetamiseks kord nädalas diabeedivastast süsti. «Kõik valetavad, et nad söövad väiksemaid portsjoneid», naeris naine, heites ette, et kuulsused valetavad. «Ole vait! Sa oled Ozempicul või ühel neist asjadest,» ütles ta. 

«Lihtsalt lõpetage ja olge inimestega ausad!» soovib naine, kes on enda rasvaimu osas  varem avalikkusega väga aus olnud.

«See on Hollywoodi narkootikum!» Just selliste sõnadega kirjeldati mõned kuud tagasi suhkruhaigetele mõeldud ravimit Ozempic USA meediaväljaandes. Põhjus, miks staarid ja rikkurid seda ihaldavad, on lihtne – see aitab kaotada soovimatuid kilosid.

Diabeediravim Ozempic on mõeldud teist tüüpi diabeeti haigestunutele. Paljude jaoks teeb ravimi ahvatlevaks see, et patsient võib kaotada 10 kilo, 15 kilo, ka 20 kilo. Trendi tõttu on paljudes Euroopa riikides tekkinud aga tarnehäire.

Teadaolevalt on Ozempicut ka Eestis välja kirjutatud patsientidele, kel suhkruhaigust ei ole.

Eelmise aasta lõpus tegi ravimiamet kindlaks, et ligi 38 protsendil juhtudest on ravim määratud kasutamiseks näidustuseväliselt ehk ravim määrati inimesele, kel polnud teist tüüpi diabeeti diagnoositud, küll aga oli probleeme ülekaaluga.

Loe lähemalt:

«Arste survestatakse ravimit välja kirjutama.» Eestlased lähevad kilode kaotamiseks Hollywoodi trendiga kaasa

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles