Viimsi Grossi poe juures eakamalt proualt raha nõudnud mehed saadetakse riigist välja

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
Ärev olukord Viimsis Grossi poe juures.
Ärev olukord Viimsis Grossi poe juures. Foto: Erakogu

«Nad lähenesid eakale naisele ja väitsid, et naine kriimustas oma sõidukiga nende oma. Seejärel hakkasid nad kahjude hüvitamiseks proualt 500 eurot nõudma,» sõnab Põhja prefektuuri Ida-Harju jaoskonna menetlustalituse juht Inna Toater, et Viimsis proualt raha nõundud rumeenlased peeti kinni ning saadetakse riigist välja. 

«Ütlesin, et ta ei saa siit mitte midagi ja ma kutsun politsei,» rääkis mõni päev tagasi tallinlane Tiina ärevast olukorrast Viimsis Grossi poe juures, kus välismaise numbrimärgiga autoga sõitnud tõmmu mees püüdis eakamalt naiselt suure summa raha välja pressida.

«Läksin mina Viimsi Grossi poodi. Märkasin, et mingid mustad mehed läksid ühe auto juurde ja hakkasid seal närviliselt tõmblema. Sisetunne ütles, et midagi on valesti, ja otsustasin jääda asja jälgima,» alustabs Tiina Facebooki grupis «Viimsilased» hoiatavat postitust.

Ta lisas olukorda kirjeldades, et seejärel läks üks tõmmudest meestest auto juurde, kus istus vanem proua, ning hakkas ka seal närviliselt kätega vehkima. «Lõpuks tiriti proua autost välja ja suunduti nende mustade meeste auto juurde. Hetk hiljem hakkas proua juba oma rahakotti avama,» rääkis Tiina, kes seejärel tundis, et nüüd on aeg sekkuda.

Tiina astus julgelt juurde ja küsis proualt, kas ta vajab abi. Proua sõnul süüdistanud mehed teda oma auto kriimustamises, mille eest nõudsid temalt 500 eurot. «Ütlesin, et raha ei tohi niisama anda,» rääkis Tiina ja lisas, et tema sekkumine mehele mõistagi ei meeldinud ja ta nõudis, et naine lahkuks.

Loe pikemalt SIIT.

Meestele tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks

Neljapäeval kella 10 paiku märkas terava silmaga politseinik, kel oli töölt vaba päev Pärnu maanteel sõitnud tumerohelist Mercedes-Benzi, kus istusid kaks meest, kes sarnanesid inimestele, keda kahtlustati varasemas pettuse katses. Infole reageerinud politseinikud pidasid sõiduki kinni Saku kandis ja selgitasid välja, et tegemist oligi Rumeeniast pärit meestega, kes püüdsid hiljuti Viimsis eakalt naiselt raha välja petta. Mehed toimetati jaoskonda, kus neile tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld. Mees, kes püüdis naiselt raha välja petta, sai ka rahalise karistuse 950 eurot.

Põhja prefektuuri Ida-Harju jaoskonna menetlustalituse juht Inna Toater ütles, et mehed kasutasid eakalt naiselt raha välja petmiseks alatut võtet. «Nad lähenesid eakale naisele ja väitsid, et naine kriimustas oma sõidukiga nende oma. Seejärel hakkasid nad kahjude hüvitamiseks proualt 500 eurot nõudma. Õnneks sekkus olukorda juhtunud pealt näinud kodanik, kes andis agressiivsetest meestest politseile teada. Paraku lahkusid mehed sündmuskohalt enne politsei saabumist,» kirjeldas politseinik.

«Suur aitäh tähelepanelikule kodanikule, kes läks tol päeval teisele inimesele appi ja teavitas olukorrast koheselt ka politseid. Paraku näeme, et suviti on meie teedel, tänavatel ja parklates rohkem ringi liikumas halbade kavatsustega inimesed. Kui varasemalt on petturid erinevatel ettekäänetel pakkunud inimestele kas kingitusena või ostmiseks köögitarvikuid, siis nüüd on nad oma nö taktikat muutnud ja püüavad inimesi hoopis avarii põhjustamises süüdi lavastada,» ütles Toater ja lisas, et murettekitav on petturite agressiivne käitumine, kus peale kingituse või kauba üleandmist on hakatud inimestelt nõudma raha ja on isegi mindud inimeste kodudesse või sõidutatud neid pangakontorisse, et saada mingigi osa rahast.

Taoliste asjade müüki või kingituse pakkumist politsei keelata ei saa, seda enam, kui inimene võtab vastu või ostab eseme vabatahtlikult. «Meie soovitus on siiski kaupa osta kindlate ettevõtjate käest, sest kauba soetamine võõraste käest ei anna ostjale mingisugust garantiid kauba kvaliteedi osas. Samuti ei tasu võtta võõrastelt vastu kingitusi. Kindlasti sekkume juhtudel, kui kelmid on agressiivsed ja inimene tunneb end häirituna või kui hakatakse läbi pettuste inimestelt nõudma raha. Palume ka edaspidi kahtlastest inimestest ja sõidukitest politseid koheselt teavitada,» ütles lõpetuseks politseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles