ŠOKEERIV FOTO ⟩ Pärnu koolitüdruk sai kiviga vastu pead. Ema: kiusamine toob endaga kaasa koledaid tagajärgi (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kivid lapsel käes. Foto on illustreeriv.
Kivid lapsel käes. Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

«31. mai hommik oli meie pere jaoks tõsiselt hirmus,» ütleb Pärnus elav Evelin, kelle tütar sai kooli minnes kiviga juhuslikult pihta. Kivi oli tegelikult suunatud kiusajatele, kes ühte teise klassi poissi solvangutega pildusid. «Tuleb lastega palju rääkida, et igasugune kiusamine toob endaga kaasa koledaid tagajärgi,» ütleb Evelin.

Evelin jagab ühismeedias šokeerivaid fotosid kolmapäeva hommikust, mil tema kolmandas klassis õppiv laps tuli koju verise peaga. «Laps läks hommikul bussile, et sõita kooli. Bussipeatuses ta kiikus, ümberringi olid ka teised lapsed. Ühte teist last kiusati, mille tagajärjel viskas see laps kivi ja lendas see kivi hoopis minu lapsele vastu pead. Tagajärg – peas väike auk ja suur ehmatus. Laps, kes viskas kiviga, tuli muidugi vabandust paluma meie lapse käest ja eks ta ise ka sai tugeva ehmatuse,» jagas Evelin Facebookis. «Meil õnneks oli õnnelik õnnetus, aga kunagi ei tea, millega võib asi lõppeda.»

«Selle postitusega ma tahaks meenutada lapsevanematele, et nad võimalikult palju räägiksid oma lastega kiusamisest ja ka kividega loopimisest ja mis iganes muust vägivallast.» 

Evelin ütles Elu24-le, et sündmus leidis aset Sauga noortekeskuse poolses bussipeatuses. «See poiss, kes teda kiviga viskas, kiigutas teda. Nad on eelnevalt olnud sõbrad. Ühel hetkel hakkasid kaks tüdrukut seda poissi kiusama. Seepärast poiss võttiski kivi ja viskas, kuid kivi tabas kahjuks minu last,» avaldas Evelin Elu24-le. 

«Poiss ise ka ehmus ning jooksis isa auto järele. Isa käitus väga tublisti. Isa läks kooli ja rääkis klassijuhatajale juhtunust. Mina helistasin ja rääkisime ilusti selgeks asjad. Kiviga viskamine juhtus kogemata. See polnud kuidagi tahtlik, halbasid kavatsusi polnud. Poiss palus mu lapselt vabandust,» ütles Evelin. «See õnnetus sai alguse kiusamisest. Need lapsed, kes kiusasid, on probleemsed ka koolis. Nad kiusavad ka koolis, nad on ka minu last kiusanud.»

«Tuleb lastega palju rääkida, et igasugune kiusamine toob endaga kaasa koledaid tagajärgi.»  

Mida poissi kiusanud tüdrukud talle ütlesid? «Tütar ütles, et ta väga ei kuulnud, mis poisile öeldi, sest ta pole konfliktides osaleja, vaid pigem rahulik ja sõbralik laps. Ainuke, mis ta kuulis, oli see, et tulid solvangud. Kaks õde olid need kiusajad. Üks tüdruk käib kolmandas klassis ja teine on noorem.»

Evelin leiab, et kiusamine ja vägivallatsemine on laste seas liiga populaarseks saanud. «See on tõesti väga hirmus. Rääkige oma lastega,» paneb ta vanematele südamele. 

Kivi tekitas kümneaastase tüdruku peasse augu.
Kivi tekitas kümneaastase tüdruku peasse augu. Foto: Erakogu

Fotot kommenteerinud Virge küsib, kas see lastevaheline kiusamine kunagi üldse ära ka lõpeb. «Lapsed on alles süütud väikesed inimesed, kes kuskilt ju peavad seda õppima. Lapsevanemad peaks peeglisse vaatama ja mõtlema, kuidas nad ise käituvad,» ütleb Virge. «Ka minu lastele loobiti kive, jumal tänatud, et kõik hästi lõppes,» tõdeb Irina.

Loe Lastekaitse Liidu selgitust sellele, miks noorte seas nii palju vägivalda on: PEKSULUGUDE VALGUSES 〉 Lastekaitse selgitab: miks noorte seas nii palju vägivalda on ja kuidas seda ennetada?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles