ELU24 EUROVISIOONIL ⟩ VIDEOREPORTAAŽ: Tasuta vesi, fänninänn ja suured baarid: mida kujutab endast Liverpooli euroküla?

Copy

Ametlik Eurovisiooni küla võõrustab igal aastal sadu tuhandeid fänne ja laupäeval toimuvaks finaaliks on oodata täismaja. Vaata Elu24 videost, mida Liverpooli euroküla endast kujutab!

Eurovision Village ehk euroküla ehk eurofännide ametlik kogunemispaik asub tänavu Liverpooli südames Mersey jõe kaldal, umbes pooleteise kilomeetri kaugusel Liverpool Arenast, kus kõik artistid lavale astuvad. 

Kes kontserdipaika kohapeale ei lähe, saab nii poolfinaale kui finaali vaadata just eurokülasse üles pandud suurtelt ekraanidelt ning teha seda koos teiste andunud fännidega. Päeva ajal toimuvad euroküla suurel laval erinevad kontserdid, muuhulgas on seal juba üles astunud nii mõnigi suurfavoriit.

Vaade eurokülale Liverpoolis.
Vaade eurokülale Liverpoolis. Foto: Annaliisa Köss / Elu24

Suure osa eurokülast võtavad enda alla baarid, kus jookide valik on päris mitmekesine. Hinnad varieeruvad suuresti müüjate lõikes, nii et kui ühest kohast saab kolme naela eest väikese vee, siis teisest saab sama raha eest juba suure topsi head kohvi. Liverpoolis pruulitud 330 ml õlle eest tuleb välja käia kuus naela.

Kellel aga juhtub kaasas olema oma tops või tühi pudel, saab ennast kosutada tasuta veega, mida saab igaüks ise lasta otse kraanist nii palju, kui süda lustib.

Keha saab eurokülas kinnitada erinevate kiirtoitudega, mille saab kätte üsna taskukohase hinnaga. Näiteks hot dog'i saab osta kolme ja poole naela eest, suure juustuburgeri eest tuleb aga välja käia üheksa naela. Portsud on siin suured ja kõhu saab selle raha eest kindla peale täis!

Olgu ka ära öeldud, et üks inglise nael võrdub 1,15 euroga.

Mõistagi saab osta ka Eurovisiooni fännikaupa. Müügil on nii eri riikide lipud, T-särgid, Eurovisiooni kruusid, rinnanõelad jpm. Soodsaim sümboolne ese – südamekujuline rinnanõel – maksab viis naela, mis teeb ei rohkem ega vähem kui 5,76 eurot. Veidi kallimad on näiteks kruusid, mis maksavad kas 10 või 12 naela. T-särgi eest tuleb aga loovutada 28 naela. Fännikauba soetamise järjekord on pikk ning seda näeb ka kõikjal tänavapildis.

Eurovisiooni fännikaup.
Eurovisiooni fännikaup. Foto: Annaliisa Köss / Elu24

Poolfinaali päeval on eurokülla küll kogunenud hulk rahvast, kuid suur lavaesine ala seisab siiski suhtelistelt tühjalt ja on õhtu ootel. Finaal eurokülas on 15-eurose piletiga välja müüdud, nii et laupäeva õhtul rohkem inimesi siia ei pääse.

Loe ka sellest, kui karm on eurokülas turvakontroll ja milliste esemetega sinna sisse ei pääse: 

REPORTAAŽ: Kuidas mind ühe täiesti tavalise vidina tõttu eurokülla sisse ei lastud

Veidi hiljem saame teada, et eurokülas asub ka pisikene Ukraina küla, mis on sinna üles seatud Ukraina toetuseks. Seal müüakse Ukraina sümboolikat ning toidu- ja joogipoolist. Paraku oli see eri plagude taha nii ära peidetud ja halvasti eksponeeritud, et kõndisime sellest lihtsalt mööda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles