KLÕPS Andres Puusepp tuletõrjujate päevast: minu suur kummardus päästjatele, tervitan teid kõiki

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Andres Puusepp
Andres Puusepp Foto: Andres Puusepp/Facebook/Tiit Tamme

Täna, 4. mail on rahvusvaheline tuletõrjujate päev. Raadio Star FMi saatejuht Andres Puusepp jagab sel puhul vahvat fotot. «Minu suur kummardus Nõmme komandole. Tervitan kõiki päästjaid,» ütleb Puusepp. 

4. mail tähistavad päästjad ja tuletõrjujad üle terve maailma tuletõrjujate päeva, et mälestada hukkunud ametikaaslasi ja tähtsustada nende tegevust. See päev on pühendatud inimestele, kes riskivad eluga teiste päästmise nimel.

«Täna on tuletõrjujate päev. Olen vabatahtlik päästja Nõmme komandos ja on suur au nende meestega koos töötada,» ütleb Star FMi saatejuht Andres Puusepp oma Facebookis.

Puusepp rääkis Elu24-le, et päästjana tegutseb ta seitsmendat aastat ning enne Nõmme komandot oli ta Lasnamäe ning seejärel Pirita komando liige. Puuseppale on eeskujuks tema isa. «Mul on isa terve elu selles päästesüsteemis olnud ja sellepärast hakkasin ka mina sellega tegelema. Otsisin omale väljundit, tööle ei soovinud selles valdkonnas hakata, aga tahtsin olla vabatahtlik,» avaldab ta.

«Kui soovid vabatahtlikuks päästjaks saada, pead minema mõnda vabatahtlike komandosse. Pead tegema esimese astme koolituse, teise astme koolituse ja saab läbida ka kolmanda astme koolituse. Ma olen käinud ka suitsusukeldumist õppimas ja saan minna ka põlevasse majja sisse. Seda on ette tulnud ka, sest olen profikomandos,» rääkis Puusepp Elu24-le.

Andres Puusepp sai hakkama tõelise kangelasteoga: selle naise pilk, tema tänu...  

«Minu suur kummardus Nõmme komandole ja Nõmme komando esimesele vahtkonnale, kellega koos me tegutseme. Tervitan kõiki päästjaid,» ütleb Puusepp.  

Nõmme komando.
Nõmme komando. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles