NÄDALAPROGNOOS Võimas uute alguste aeg on käes: nädalalõpp seab taas valiku ette

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 23.–29. jaanuar 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Imekaunist uue aasta algust kõigile! Tõepoolest, alles nüüd saame öelda, et uus aasta on päriselt alanud, ja paljud kindlasti tunnevad, kuidas tähelepanu tuleb üha rohkem praegusesse hetke ja liigub tulevikku; protsessid käivituvad, uued suunad selginevad. See nädal möödub 2023. aasta esimese kuuloomise ja noorkuu faasis ning samal ajal liigub Päike kuni reede õhtuni kõige väekamas unistuste loomise väravas. Tasub tunnetada seda viljakust ja küllust, mis pealispinna all juba kihab.

Loe ka: ÄRA MAGA MAHA 〉 See on kõige võimsam aeg, mil unistada ja luua visiooni eesolevaks aastaks

See on taaskäivitumise nädal, kui elu hakkab üha kiirenema, ning positiivne on siinjuures asjaolu, et lähiajal blokeeringuid ette ei tule ja tegevus on enamasti toetatud ja voolamises. Soovituslik on pöörata tähelepanu kõigele, mis meid kutsub ja inspireerib, kuna need kutsed on heaendelised ja seotud potentsiaalse kasvu ja arenguga, mis on meile kõige parem.

Tutvu oma horoskoobiga: SUUR AASTAHOROSKOOP 〉 2023. aastal siseneme senitundmatusse ning järgneb kummaline vaikus

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval liigub Veenus ühenduses Saturniga, mis võib teha inimesed mõnevõrra tõsisemaks. Oma soovidele ja ihadele lähenetakse nüüd vastutustundlikult. Tulebki mõelda, kuidas teostada neid pikemas perspektiivis nii, et need päriselt ka meie vajadusi rahuldaksid. Saturn piirab Veenust, kuid mõnikord on need ajutised kokkutõmbed vajalikud, et koguda fookust ja hoogu. Ka inimsuhetele lähenetakse praegu tõsidusega ja soovitakse olla praktilisem. Lojaalsus ja sõnapidamine on eriti hinnas.

Lisaks lõpetas esmaspäeva ööl Uraan oma retrograadse teekonna ja pöördus taas direktiivseks. See tähendab, et nüüdsest kuni 21. aprillini puudub igasugune retrograadne liikumine – see on peaaegu kolm kuud täiskäigul edasi liikumist. See on haruldane aeg aastas, kui toimub kõige kiirem areng ning on võimalik ületada mitmesuguseid takistusi ja blokeeringuid. See on võimas tuleviku vundamendi loomise aeg. Hiljem, kui planeedid hakkavad taas retrograadseks pöörduma, tegeletakse edasi nende küsimuste ja suundadega, mida kevadel alustatakse.

Teisipäeval-kolmapäev liigub Päike sekstiilis Jupiteriga, lisades mõnusa annuse optimismi, usku ja lootust. Tänu nende kahe taevakeha koostööle liigub kõik libedamalt ning jõuab kaugemale ja kõrgemale kui muidu. Ainus mure selle seisuga on, et mõnikord tunnevad inimesed end niisamagi juba sedavõrd hästi, et ei viitsi eriti millegi nimel pingutada. Siiski tasuks seda heaendelist seisu ära kasutada ja tegutseda. 

Reedel teeb Chiron kvadraadi Merkuuriga, tuues lõpliku lahenduse mingisugusesse tundlikusse küsimusse (ilmselt seotud suhtlusolukorraga), mis endast alates detsembri keskpaigast märku on andnud. Võib-olla tuleb pidada maha viimane vestlus sel ebamugaval teemal. Seis aitab teadvustada sõnade ja suhtlemise mõju ning võimet teisi ja ka iseennast potentsiaalselt haavata.

Reedel siseneb veel Veenus Kaladesse, ühte oma lemmikmärki, milles armuplaneet Veenus saavutab kõrgendatud positsiooni. See teeb inimesed suhetes unistavamaks, aga ka empaatilisemaks ja kaastundlikumaks. Veenus Kalades võimendab romantikameelt ning äratab muinasjutulisi romantilisi unistusi ja igatsust hingesuguluse järele. Mõnikord õpetab see asetus ka armastuse nimel ohverdama (kasvõi armastust ennast). See näitab, milles meil on vaja alistuda. Veenus Kalades küsib igas olukorras: aga mida teeks Armastus? Selle seisu mantra on «armastan, alistun ja andestan».

Pühapäeval läheb Päike täisnurka ehk kvadraati Kuusõlmedega. See on taas kord teeristi seis, mis viib 10. jaanuaril läbi käinud temaatika järgmisele tasandile. Eriti oluline valikuhetk seisab ees Veevalajatel ja Lõvidel. See valik võib olla täiesti sisemine – kuidas keegi otsustab mingil hetkel reageerida või mille ta otsustab seada oma prioriteediks ja fookuseks. Valik teeristil aga määrab, kas inimene liigub karmalisel teekonnal edasi või peab minema taas kord vana õppetundi kordama.

Sel päeval tasub jälgida hoolega oma mõtte- ja käitumismustreid ning püüda olla võimalikult teadlik. Isegi, kui see nõuab suuremat pingutust, tasub proovida valida parem tee kui varem. Sisimas me kõik teame, milline on meie mugavustsoon ja harjumuspärased toimimisviisid. Nüüd on aeg teha teisiti.

Siit saad teada, mida tähendab ja toob Kuu tühikäik!

Kuu on tühikäigul

Esmaspäeval 12.18–19.36

Kolmapäeval 18.11–12.48

Reedel 23.00 – laupäeval 01.43

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles