VIDEO ⟩ Eesti merineitsi Merle Liivand mõnuleb jääkülmas vees

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Merle Liivand
Merle Liivand Foto: Merle Liivand / SWNS, Scanpix

Ujuja Merle Liivand on kuuma Miami päikese alt saabunud külma Eestisse ja lausa naudib siinset ilma. «Tunnen ennast külmal maal õnnelikult,» ütleb Merle.

Ameerika Ühendriikides Floridas elav ujuja ja merineitsina tuntud Merle Liivand ei pelga kodumaa külma vett ning jagab Instagramis talvist pilti ja videot karastavast suplusest. 

«Tõeliselt lumesse ja külma ilma armunud,» ütleb Merle pildi juures, kus ta kannab vaid ujumistrikood. Ta lisab, et väljas oli pildistamise hetkel 14 kraadi külma. «See on midagi, mida hakkad soojal maal elades igatsema,» avaldab naine. 

«Tunnen ennast külmal maal õnnelikult ja olen põnevil,» ütleb Liivand ning lisab, et Eestis käies püüab ta aega leida erinevateks tegevusteks ja nii töö, trenni kui pere jaoks. «Isegi, kui pean basseini suunduma, käin enne soojenduseks läbi jäisest veest,» avaldab Liivand ja jagab videot suplusest jäises vees. 

Merle Liivandist on saanud rahvusvahelise haardega ookeaniaktivist, kes inspireerib väga paljusid inimesi üle maailma keskkonda rohkem hoidma. Näkineiuna ookeanivetes ujudes püstitas Liivand möödunud kevadel oma neljanda Guinnessi rekordi, ujudes monolestaga maratonidistantsi ehk 42,2 km. «Ma ise leiutasin selle rekordi ja mul on hea meel, et ma olen maailmas milleski esimene,» ütles Merle reisisaates «Roaldi retked» ja selgitas, et monolestaga ujumine tähendab seda, et käed ei tohi ujudes tervet ringi ära teha, vaid võivad olla kas ette sirutatud või asetseda küljel. Florida merineitsi ei pea paljuks lisada, et ükski mees pole veel aru saanud, kuidas selline ujumine täpselt käib.

Nagu ütles Miami Beachi linnapea Dan Gelber Liivandi kohta: «Isegi kui kuskil on veel mõni merineitsi, siis tema on parim!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles