Valgamaal jõhkra tapmise toime pannud mees läheb trellide taha

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Aular Türk
Aular Türk Foto: Triin Roos, Elu24

Kohus tegi otsuse Valgamaa mehe Aular Türgi kohta, keda süüdistati Tõrva vallas elanud Tõnu julmas tapmises.

7. juunil 2021. aastal pandi Valga maakonnas Tõrva vallas toime jõhker veretöö. Praegu 41-aastane Aular Türk läks kallale endast vanemale Tõnule ning tappis ta eriti piinaval viisil. «Aulari ja Tõnu vahel oli isiklik viha. Neil olid pingelised ja vaenulikud suhted, nad ei sallinud üksteist,» ütles prokurör 15. novembril Valga kohtumajas, kus kriminaalasja arutama hakati.

Kui kohtuarst 8. juuni varahommikul 2021 Tõnu elukohta sisenes, nägi ta verejälgi juba trepil. Korteri esikus lebas arvukate torkehaavadega surnukeha, mille ümber oli palju klaasikilde. Süüdistuse kohaselt lõi Aular Tõnule klaaspudeliga pähe ja seejärel pussitas teda palju kordi. Kokku tuvastati ohvril 48 haava – 33 neist torke- ja lõikehaavad ning terariistaga tekitatud vigastused. Aular Türk pani kuriteo toime joobeseisundis. Loe pikemalt SIIT.

Aular Türk novembris toimunud kohtuistungil.
Aular Türk novembris toimunud kohtuistungil. Foto: Triin Roos, Elu24

Kohus tegi otsuse

Tartu maakohtu otsuse kohaselt mõisteti Aular Türk süüdi tapmises ja talle määrati 12 aasta pikkune vanglakaristus. Karistuse kandmist arvestatakse alates 8. juunist 2021, mil Türk vahistati. 

Mehel tuleb tasuda menetluskuludena kokku 21 144,5 eurot, kohus vähendas summat kolmandiku võrra 14 096,33 euroni, mis tuleb tasuda ühe aasta jooksul kohtuotsuse jõustumisest alates.

Kriminaalasja arutati kolmeses koosseisus, kaasatud olid ka rahvakohtunikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles