KURITÖÖ ⟩ Abielu ajal oma naise vastu vägivalda tarvitanud Valgamaa mees leidis lõpu jõhkra mõrva läbi

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Kohtu all olev Aular Türk, keda kahtlustatakse Tõnu tapmises.
Kohtu all olev Aular Türk, keda kahtlustatakse Tõnu tapmises. Foto: Triin Roos, Elu24

Möödunud aasta suve alguses pandi Valga maakonnas Tõrva vallas toime jõhker veretöö. «Aulari ja Tõnu vahel oli isiklik viha. Neil olid pingelised ja vaenulikud suhted, nad ei sallinud üksteist,» ütles prokurör. Tapmises kahtlustatuna on kinni peetud Aular Türk, kes seisab nüüd kohtu ees.

Kui kohtuarst 8. juuni varahommikul 2021 Tõnu elukohta sisenes, nägi ta verejälgi juba trepil. Korteri esikus lebas arvukate torkehaavadega laip, mille ümber oli palju klaasikilde. Tapja oli endast maha jätnud kaks verejälgedega nuga ning unustanud sündmuskohale ka oma jalanõud.

Süüdistuse kohaselt läks Aular Türk mullu 7. juuni õhtul umbes kella kaheksa paiku Valga maakonnas Tõrva vallas asuvasse Kiili kortermajja Tõnu juurde arveid klaarima. Purupurjus Aular lõi väidetavalt Tõnule klaaspudeliga pähe ja seejärel pussitas teda. Kokku tuvastati ohvril 48 haava – 33 neist torke- ja lõikehaavad ning terariista vigastused. Ohvril olid lõikehaavad rindkerel, seljal ja näol ning tema nägu oli tugevasti moondunud, nagu nähtus videolt, mida kohtusaalis vaadati. Lisaks lõikehaavadele oli ohvril 15 põrutushaava ja raske peatrauma. Eeldatavasti istus Aular kogu raskusega temast oluliselt väiksema Tõnu peale, tekitades talle arvukaid vigastusi. Vigastuste loetelu on ülipikk ning prokurör luges seda ette mitu minutit. Süüdistuse järgi põhjustas Aular 53-aastasele Tõnule enne surma palju kannatusi, tappes ta eriti julmal ja piinaval viisil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles