Lõppevale aastale järele vaadates ei jää märkamata, et viimase 12 kuu jooksul on teise, helgemasse ilma astunud mitmed andekad ja armastatud eestlased. Nendest kõigist on maha jäänud hindamatu panus Eesti kultuuriruumi, mis ei lase ühelgi neist vajuda unustuste rüppe.

Kõigest päev enne peagi lõppevat aastat lahkus siit ilmast 97-aastaseks elanud luuletaja Valeeria Villandi. 31. detsembril 2021 surnud Villandi koostas ja toimetas oma karjääri jooksul luuleraamatuid nii täiskasvanutele kui ka lastele ning tõlkis filmitekste. Paljude põlvkondade kõrvu jõudsid Sojuzmultfilmi teosed just Villandi tõlkes.

6. jaanuaril suri 70-aastaselt näitleja Maria Klenskaja. 1972. aastal Eesti Draamateatris oma esimese rolli teinud Klenskaja mängis ka mitmetes filmides, telesarjades ja kuuldemängudes. Oma viimases teleintervjuus jäi kogenud näitleja enda oskustest kõneledes aga pigem tagasihoidlikuks. Miks ta enda suhtes nii kriitiline oli? «See ei ole kriitika,» sõnas Klenskaja, «see on lihtsalt... vaatad tõele näkku, see ei ole mingi kriitika.»

Kommentaarid
Copy