MARSI RETROGRAAD ⟩ Algas sügistalve keerukaim osa: takistused ja katkestused sunnivad tegevuskava muutma

Foto: Shutterstock
Margit Korbe
, astroloog
Copy

30. oktroobril pöördus Marss retrograadseks, tuues kaasa suure aeglustumise ja tagasikäigu senistes plaanides. Loe lähemalt, mis sellise perioodiga veel kaasneb.

Pühapäeval kell 15.25 pöördus Kaksikute sodiaagimärgi 25. kraadis liikuv Marss näiliselt retrograadseks, algatades ühe keerulise perioodi, mis kestab kuni 12. jaanuarini 2023.

Kõikidest planeetidest pöördub Marss kõige harvem retrograadseks – vaid korra kahe aasta jooksul. See sõjakuseplaneet, mis on seotud meie energiataseme, motivatsiooni, tahtejõu, kire, tegutsemisviisi ja üleüldse aktiivse liikumisega, tõepoolest ei armasta sellist aeglast tagurpidikäiku. Marss on seotud ka julgeoleku, sõjaväe ja politseitööga - hetkel Eestis aset leidev jõuametite juhivalimine ja Leedu endiste kindralite põhjustav kaos on ühed väljendused alanud perioodile.

Marsi sümbolgi, mis kattub meessoo sümboliga – ring ja sellest diagonaalselt ülespoole suunduv nooleke – viitab, et tegu on väljapoole suunatud energiaga. Kujutage nüüd ette seda sümbolit ringina, kust nool viitab hoopis sissepoole. Just selline saab olema retrograadne periood.

Traagiline juhtum Lõuna-Koreas Soulis leidis aset ajal, mil Marss oli näiliselt juba «peatunud», et kohe-kohe retrograadseks pöörduda – 153 noort hukkus kitsal tänaval tekkinud ummikus ja trügimises, mille täpsemad asjaolud on selgitamisel. See kurb sündmus peegeldub nii läbi Marsi «seiskumise» Kaksikutes (Kaksikud juhib ka inimeste liiklemist) kui ka varjutuste perioodi, milles hetkel viibime.

Vaata ka: TÄHESEISUD 〉 Sügis-talv toob suuri küberrünnakuid ja sidekatkestusi

Retrograadse Marsi mõju: kõik aeglustub

Esiteks kaasneb selle perioodiga see, et edasiliikumine on takistatud ja aeglustatud. Paljud protsessid venivad või jäävad ootele, teised protsessid aga saavad konkreetse blokeeringu. Selle perioodi eesmärk on tegevuskava sügavamalt üle vaadata ja ringi teha.

Nii võivad sel perioodil tulla vaatluse alla juba käivitatud protsessid, mis on kuidagi düsfunktsionaalsed või läbi mõtlemata, mitte piisavalt tõhusad. Võib oodata suuremaid muutuseid energiapoliitikas ja kindlasti tulevad suure punase küsimärgi alla rohepöördega seotud tegevused.

Paraku viitab see periood ka, et lausa transpordiahelad ja -struktuurid võivad kuskil suuremas mahus peatuda ja katkeda. See ei pruugi meid, eestlasi, otseselt mõjutada, aga kaudselt kindlasti ikka. Ka igasugused infovahetuskanalid ja internetivõrk on suure surve all, võib esineda mastaapseid küberrünnakuid.

Aga igal halval asjal on ka hea külg – kuna infovahetuses (Marss liigub Kaksikutes) toimuvad suured ümberkorraldused, on olemas võimalus, et meedia muutub taas vabamaks ja läbinähtavamaks – ehk mängib selles oma rolli ka Twitteri äraostmine Elon Muski poolt. Ja avalikkuseni võib jõuda rohkem infot, mis varem oli varjatud. Infosõja tasandil on toimumas suuremad muutused – loodetavasti sellised, mis on inimese kasuks.

Sõjategevus ja igasugune füüsiline agressioon võib sel perioodil hakata vähenema ja kokku kuivama, kuid võitlus väljendub rohkem infotasandil ning läbi sõnade – hirmutavaid sõnu (ja mõtteid) võib olla rohkem kui muidu.

Loe lisaks: MARSS KAKSIKUTES 〉 Seitse kuud võitlust läbi info ja sõnade: sügis-talv tuleb mentaalselt kurnav

Mõju isiklikul tasandil: väsimus ja madal libiido

Esmane isiklik mõju on energiataseme ja motivatsiooni langus, kuid seegi on vajalik, et inimesed hakkaksid nägema asju teisest perspektiivist ja leiaksid üles, mida nad oma käitumises ja tegevuskavas muutma peaks. Siin võib toimuda suur pööre seoses sellega, mis motiveeris inimesi seni millegi nimel ja suhtes käituma. Perioodi lõpuks leitakse uus motivatsioon, mis on muutunud maailmapildiga suuremas kooskõlas.

Kuna Marss juhib ka inimese seksuaalsust, võib selleski osas tulla ette rohkem väljakutseid. Paistab, et vaidlused ja eriarvamused võivad partnerite voodiellu sel perioodil külmasid tuuli tuua. On suurem kalduvus oma pähe ja mõtetesse kinni jääda, mõttetuid tülisid norida. Kontakt kehaga on sel ajal nõrgem – Marss on väga intellektuaalses ja mentaalses märgis. Tulist kirge on raskem väljendada ja ka kogeda.

Samuti võivad inimesed nüüd tunda, et ei funktsioneeri oma töös nii hästi kui enne – praegu on keeruline endast maksimumi väljapoole anda, kuna Marss on pöördunud sisesfääridesse. Seetõttu võiks olulisemad projektid jätta üldse uude aastasse. Samuti ei tasu retrograadse Marsi ajal teha suuri uusi algatusi, sest niipea, kui Marss pöördub jaanuaris taas otseseks, voolavad need väest tühjaks. Aga sellised projektid, mis saavad algatatud ja lõpetatud retrograadse aja jooksul, võivad siiski õnnestuda ja päris omapäraselt välja kukkuda.

Ent kui on olulisi tegevusi, mida oled pikemat aega edasi lükanud ja tegemata jätnud (eriti seoses kommunikatsiooni, (sotsiaal)meedia, verbaalse eneseväljendusega), siis nüüd on võimalus need ära teha.

Kõige targem on võtta seda perioodi suure õppetunnina ning vaadata, mida see oma motivatsiooni, tahtejõu, kire ja tegutsemisviisi kohta õpetab.

Võtmeperioodid retrograadse Marsi ajal

16.–22. november: Marss kvadraadis Neptuuniga

See on väga suurte segaduste ja hirmude aeg – olukord võib paista lootusetu ning mitmest küljest rebenev. Energia on ebastabiilne. Kogetakse suurt jõuetust, ka ohvrimentaliteeti – teistes nähakse kergesti kurja ja oma hirmude kehastust. Siin on suur infomanipulatsiooni oht. Samas mõned inimesed võivadki sattuda olukorda, kus nad on jõuetud midagi muutma ning nad on keset raskusi, mis ei sõltu üldse nendest. Igal juhul on need rasked päevad ning sellel ajavahemikul tasub olla ettevaatlikum. Siin on võimalikud ka loodusest põhjustatud probleemid (tormid), elektrikatkestused jms.

26.–30. november: Marss trigoonis Saturniga

Nüüd algab esimene tõsisem ümberkorralduste kallal töötamise periood. Siin püütakse olukorda reaalselt parandada ning efektiivselt tegutseda. Võib toimuda varasemate plaanide ja tegevuskavade ümbertöötamine. Kui piisavalt pühenduda, on võimalik tulla läbi mingisugusest raskest kitsaskohast.

8. detsember: Marss opositsioonis Päiksega

Siin tulevad vastaspoolused ja vastuolud hästi teravalt nähtavale. See võib olla konflikte päev, aga samas toob olukorda ka teatavat selgust.

17.–22. detsember: Marss sekstiilis Chironiga

Need on tervenemise päevad! Haavadega tegeletakse ausalt ja vigu tunnistatakse, mille tulemusel saab alata mingisugune tervenemisprotsess.

15.–23. jaanuar: Marss kvinkunksis Merkuuriga

See leiab aset küll pärast Marsi otseseks pöördumist 12. jaanuaril, kuid Marss on veel oma retrograadi varjus ja Merkuur retrograadne. Neil päevil toimuvad väga suured muutused plaanides, on palju rahutust ning asjaolude klappimatust, mis nõuab koheselt tegevuskäigu muutust. Alles pärast seda perioodi saab Marss end päriselt koguma ja uues suunas tegutsema hakata.

18. jaanuaril pöördub ka Merkuur taas direktiivseks, seega suuremad projektid ja plaanid jätke aega pärast 23. jaanuarit. Maailmapilt ja olukord on selleks ajaks palju muutunud ning alles siis hakkab edasine teekond selginema ja materialiseeruma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles