ÕHTUSÖÖK JÄÄB ÄRA? ⟩ Toidukohad sulgevad protesti märgiks kööke: pliidid ja ahjud lülitame välja! (2)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Restorani köök. Foto on illustratiivne.
Restorani köök. Foto on illustratiivne. Foto: David Cain / Unsplash

17. augustil teeb elektrihind Eestis absoluutse rekordi, mistõttu läks sotsiaalmeedias liikvele üleskutse täna vahemikus kella kuuest seitsmeni õhtul selle vastu protestida. Algatusega on ühinenud mitmed toidukohad, kes selleks ajaks samuti «juhtme välja tõmbavad».

Kolmapäeval, 17. augustil tõuseb keskmine elektri hind Eestis 42 protsendi võrra, mis tähendab, et kella 18 ja 19 vahel maksab elekter neli eurot kilovatt-tund. See teeb megavatt-tunni hinnaks 4000 eurot, mis on absoluutne rekord.

Selleks, et nii kõrge hinna vastu oma meelsust näidata, läks teisipäeva õhtul ühismeedias ringlema eriskummaline üleskutse. «ÜLESKUTSE! Homme, 17.08 protesti märgiks kella 18–19 vahemikus elektrit mitte tarbida!» kirjutas endine Riigi Kinnisvara ASi juht Urmas Somelar Facebookis. «Ei riigijuhid ega riiklike energiafirmade juhid pole midagi mõistlikku senini ette võtta osanud selle Nord Pooli nonsensi lõpetamiseks,» selgitas ta ja lisas, et kellel vähegi võimalik, sellel tuleks elektrivarustus peakaitsest välja lülitada. Loe pikemalt siit!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles