VAATA VIDEOT Keeristorm, mis hävitas Tartumaal elumaja (1)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Tartumaal hävitustööd teinud keeristorm
Tartumaal hävitustööd teinud keeristorm Foto: Kuvatõmmis videost

Nädal aega tagasi räsis Lõuna-Eestit võimas keeristorm, mille teele jäi ka Heidi Eiti lapsepõlvekodu: «Kümme minutit kestis ja oligi kõik.» Sünoptik Kairo Kiitsak jagab nüüd sotsiaalmeedias sellest keeristormist videot.

Eelmise nädala esimeses pooles, 11. juulil, räsis mitmeid Eestimaa paiku tugev torm ja oli ka keeristormi oht. Teiste maakondade seas anti eraldi keeristormi hoiatus Tartumaal, kus tromb ka reaalsuseks sai. Päästeameti Lõuna piirkonna valve pressiesindaja sõnul käis Tartumaa keeristorm peamiselt üle just Kambjast ning oli suunaga Võru poole, vahendas Postimees.

Keeristormi teele jäi ka Heidi Eiti lapsepõlvekodu, kus elasid tema vanemad ja vanaema. Torm võttis endaga kaasa elumaja katuse ja hävitas abihooned. «Kümme minutit kestis ja oligi kõik,» rääkis Heidi eelmise nädala alguses Postimehele.

Sünoptik Kairo Kiitsak jagab nüüd sotsiaalmeedias Aron Oti filmitud videot tollest keeristormist. «Varem nägemata kaadrid Paali piirkonda tabanud keeristormist,» kirjutab Kiitsaks video juurde.

Möödunud nädala reedel Elu24-ga vesteldes tõdes Heidi, et emotsionaalselt on siiani väga raske. «Kui ema nutab, et ta ei saagi oma kodus enam magada... eks vanadele inimestele ongi muudatused rasked, kui muidu on majas elanud, aga nüüd peavad korteris hakkama saama. Aga eks see on üle elatav ja peab hakkama saama.»

Naine on aga südamest tänulik kõigile tuttavatele ja ka vallale, kes on lahkelt abikäe ulatanud. «Vald korraldas vanematele ajutise elamispinna, kus nad saavad mõnda aega elada, kuni selgub, kuidas edasi. Vald pakkus ka abi, et malevlased aitavad aeda ja põllu pealt koristada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles