Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Arvutikelmus ja dokumendi võltsimine viib noormehe kuueks aastaks trellide taha

Copy
Arvutikelmuses ja dokumendivõltsimises kohtu all olev Gert Pooga, kes osales istungil videosilla vahendusel.
Arvutikelmuses ja dokumendivõltsimises kohtu all olev Gert Pooga, kes osales istungil videosilla vahendusel. Foto: Kristjan Teedema

Teisipäeval toimus Tartu maakohtus istung 24-aastase Gert Pooga süüasja arutamiseks. Meest süüdistatakse kelmuses ja arvutikelmuses, viimase toimepanemiseks võltsis ta lisaks veel dokumente ja teise isiku allkirju. Seejuures tekitas ta pea 40 000 euro väärtuses varalist kahju mitmele suurfirmale.

24-aastane Pooga osales kohtuistungil videosilla vahendusel vanglast, kus ta praegugi viibib ja karistust kannab. Eelmine kord oli ta süüdistatava pingis tänavu jaanuaris, mil kohtuotsus siinsamas Tartu maakohtus välja kuulutati ning ta viieks kuuks vangi mõisteti.

Teisipäeval arutatakse asja kokkuleppemenetluses. Pooga kaitsjat saali ei soovinud, prokurör Külli Saks tegi istungil ülevaate keerulisest süüdistusest, mida lahatakse kokkuleppemenetluses. Kohtunik Heli Sillaots nentis samuti kohtuistungi lõpus, et konkreetse kohtuasja karistuste osa on suhteliselt keeruline ka juristide jaoks. Tõepoolest – juba süüdistuse ettelugemine võttis omajagu aega. 

Tagasi üles